gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Blog

3 gyors és egyszerű recept

2024. 02. 07.

3 gyors és egyszerű recept

Gyors és egyszerű receptek

A mindennapi rohanásban biztos Te is sokszor azt érzed, hogy semmire sincs időd. Munka, család, barátok és számtalan más teendő között az étkezés gyakran háttérbe szorul. De mi lenne, ha azt mondanánk, hogy lehetséges összeegyeztetni a szűkös időkeretet és a tápláló, egészséges ételeket? A gyors és egyszerű receptekkel időt spórolhatsz meg – nem is keveset!

Ezek a receptek nem csak azért előnyösek, mert kevés idő alatt elkészíthetők, hanem azért is, mert lehetőséget biztosítanak arra, hogy változatos, tápláló ételeket fogyassz anélkül, hogy órákat töltenél a konyhában.

Ezek az ételek segítenek fenntartani az egészséges étkezési szokásokat is, még a legzsúfoltabb napokon is. Az, hogy képes vagy gyorsan és hatékonyan egészséges ételeket készíteni, hozzájárul az általános jólléthez, az energiaszint fenntartásához, és segít megelőzni a későbbi egészségügyi problémákat is.

 

#1: Avokádós pirítós feta sajttal és koktélparadicsommal

Hozzávalók

  • 2 érett avokádó
  • 4 szelet teljes kiőrlésű kenyér
  • 100 g feta sajt
  • 10-12 koktélparadicsom
  • fekete bors
  • olívaolaj

Elkészítés

1. Készítsd elő a kenyérpirítót vagy melegítsd elő a serpenyőt közepes lángon! Pirítsd meg a kenyérszeleteket mindkét oldalukon aranybarnára. Ha serpenyőt használsz, pár csepp olívaolaj hozzáadása javasolt.

2. Vágd félbe az avokádókat, távolítsd el a magjukat, és kanalazd ki a húsukat egy tálba! Törd  össze villával, de ne legyen teljesen pépes! Ízesítsd sóval és borssal ízlés szerint!

3. Kend meg egyenletesen az összetört avokádót a megpirított kenyérszeleteken! Morzsold rá a feta sajtot!

4. Vágd félbe a koktélparadicsomokat, és helyezd őket a sajtos avokádóra! Csepegtess rá egy kevés olívaolajat, és szórd meg frissen őrölt fekete borssal!

Ez a recept tökéletes reggelire vagy egy könnyű, egészséges ebédre. A feta sajt sós íze, az avokádó krémes állaga és a friss paradicsom savanykás aromája kiválóan kiegészítik egymást. Kísérletezhetsz további feltétekkel is, mint például sült csirkemell csíkokkal vagy grillezett zöldségekkel, hogy még táplálóbbá tedd.

 

#2: Spenótos-ricottás tészta

Hozzávalók

  • 250 g friss spenót
  • 250 g ricotta sajt
  • 400 g tészta (penne vagy farfalle)
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • olívaolaj
  • frissen őrölt fekete bors
  • reszelt parmezán sajt

Elkészítés

1. Egy nagy fazékban forralj fel vizet egy csipet sóval! Főzd a tésztát a csomagoláson feltüntetett idő szerint al dente állagúra. Mielőtt leszűrnéd, merj ki egy kevés főzővizet, és tedd félre. Ezután szűrd le a tésztát, és tartsd melegen!

2. Közben egy nagy serpenyőben melegíts olívaolajat közepes lángon, és pirítsd meg a fokhagymát, amíg aranybarna nem lesz, de vigyázz, hogy ne égesd meg! Add hozzá a spenótot, és párold, amíg össze nem esik. Sózd, borsozd ízlés szerint!

3. Amikor a spenót megpuhult, vedd le a tűzről, és keverd hozzá a ricottát! Ha szükséges, adj hozzá egy kevés tésztafőző vizet, hogy krémesebbé tedd a szószt.

4. Keverd össze a tésztát a spenótos-ricottás keverékkel! Ha szükséges, ízesítheted még sóval és borssal. Szórd meg frissen reszelt parmezán sajttal!

Ez a könnyű, mégis laktató étel tökéletes választás egy gyors hétköznapi vacsorára. A spenót és ricotta kombinációja egy klasszikus ízduót hoz létre, mely egészséges és ízletes egyben. Ha szeretnéd, teheted gazdagabbá a receptet néhány darab sült csirkemellel vagy pirított bacon darabokkal. Az étel frissessége és egyszerűsége miatt kiválóan illik könnyű fehérborhoz is.

 

#3: Csirkemell mustáros mártásban

Hozzávalók

  • 4 vékonyra szeletelt csirkemellfilé
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 1 evőkanál méz
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • frissen őrölt fekete bors

Elkészítés

1. Sózd és borsozd meg a csirkemell szeleteket egyenletesen mindkét oldalukon!

2. Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Süsd a csirkemell szeleteket mindkét oldalán, amíg aranybarnák nem lesznek! Ha kész, vedd ki őket a serpenyőből, és tedd félre melegen tartva.

3. Ugyanabban a serpenyőben, ahol a csirkét sütötted és pirítsd pár percig az apróra vágott fokhagymát, amíg meg nem puhul. Ezután keverd hozzá a dijoni mustárt és a mézet. Öntsd hozzá a tejszínt, és keverd simára. Főzd a mártást néhány percig, amíg kissé be nem sűrűsödik. Ízesítsd sóval és borssal ízlés szerint.

4. Tedd vissza a csirkemell szeleteket a mártásba a serpenyőbe, hogy átmelegedjenek és átvegyék a mártás ízét!

Ez a recept kiváló választás, ha valami gyorsat, de mégis ízleteset szeretnél az asztalra varázsolni egy fárasztó nap után. A mustár és a méz kombinációja izgalmas ízkontrasztot teremt, míg a tejszín hozzáadása egy gazdag, krémes állagot biztosít a mártásnak. Egyszerű, gyors és garantáltan ínycsiklandozó!

 

Készen állsz arra, hogy felrázd a konyhádat és az étkezési szokásaidat? 

Nézz szét webáruházunkban, ahol minden megtalálható egy helyen, ami az egészséges és gyors főzéshez kell! Ne hagyd, hogy a sűrű napirended akadályozzon meg abban, hogy ízletes és tápláló ételeket fogyassz! Válaszd a minőséget és a kényelmet!

Hasonló cikkeink a témában:

Mit fognak enni 100 év múlva az emberek?

2024. 04. 19.

Tovább olvasom


Mi került az asztalra az ókori lakomákon?

2024. 04. 05.

Tovább olvasom


Ünnepi falatok: húsvéti csokitorta recept

2024. 03. 21.

Tovább olvasom


A nápolyi pizza titka

2024. 03. 11.

Tovább olvasom


Gluténmentes diótorta, fügekoronával és receptvideóval

2024. 02. 26.

Tovább olvasom



Kapcsolódó termékeink