gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Blog

4 menő fingerfood szilveszterre

2022. 12. 19.

4 menő fingerfood szilveszterre

Mi a fingerfoodot javasoljuk

A finger food  leegyszerűsítve apró falatkákat jelent. Egyszerűen az a lényegük, hogy állva fogyasztható kis falatok legyenek. Ezért számít, hogy egy-két harapásnyi ételekről, tehát tényleg falatkákról van szó. Hisz így egy partyn, egy hivatalos társasági rendezvényen, vagy épp egy laza szilveszteri bulin is könnyű elfogyasztani őket beszélgetés közben.

Mert igen, a fingerfood lehet nagyon különleges gourmet étel, melyet egy protokolláris eseményen kínálnak fel. De lehet vidám partykaja is. Rendelhetsz ilyen falatkákat esküvőre, konferenciára, szakmai rendezvényekre is. De egy egyszerű házibulit is feldobhatsz vele. A fingerfood lehet egyszerű snack is, de sokszor nagyon is látványos falatkákat is össze lehet válogatni. Most hoztunk néhány egyszerű partyfalatkát, a könnyebb utat mutatva meg.

1. Baconbe tekert aszaltszilva

A baconbe tekert aszaltszilva egyszerű és zseniális partyfalat szilveszterre. A karácsonyi ízvilág pedig csak hab a tortán. Egyszerűen isteni, ahogy ropogós kis falatok formájában találkozik az édes és a sós íz. És még sokat sem kell tenned érte. Hogyan készül? Egyszerűen veszünk pár vékony baconszeletet,  aszalt szilvát, feltekerjük, és 200 fokon sütjük 10 percig. Érdemes sütőpapírt használni.

2. Mini burger

A mini hamburger kissé bonyolultabb, de nagyon ütős partyfalat. Mostanában a legdivatosabb fingerfoodok azok a falatkák, amelyek profin elkészített streetfood ételek mini utánzatai. Ezért a hotdog, a hamburger falatka, a mini tortilla mind-mind nagyon divatosak. Emellett nem csak ízletes, de kicsit tartalmasabb falatka is lehet egy mini hamburger, melynek ízvilágát te magad álmodhatod meg. Marinált hagyma, vagy friss saláta legyen benne? Engedd szabadjára a fantáziádat! Egy dologra ügyelj: ha babonás vagy, akkor a lazacburgert felejtsd el. Tudod, újévkor tilos halat enni.

Ha a minizsemléket is házilag készíted, akkor egy jól bevált robotgéppel csodákat tudsz tenni. 

3. Mártogatós

A mártogatós mindig remek ötlet. Egy baráti beszélgetés, egy szilveszteri party, vagy csak egy családi mozi est, mindegy, mi a program, a mártogatóssal biztos, hogy fokozni tudod az élményt. 

Szilveszteri partyra egy igazi salsa nagyon ütős lehet. Mi egészen apróra,brunoise-ra vágott paradicsomot, pritaminpaprikát és lilahagymát javaslunk. Érdemes lehet ezt az ötletes zöldségszeletelőt használni hozzá. Erre jöhet a friss koriander, majd egy kis olivaolaj és citromlé. 

Viszont ha már szilveszterről van szó, miért ne készítenél egy isteni vöröslencse mártogatóst? Nem kell hozzá más, csak vörös lencse, paradicsom és vöröshagyma, valamint fokhagyma. Ízesíteni mustárral, olivaolajjal sóval és borssal, valamint egy kis citromlével érdemes.

4. Zöldfűszeres sonkatekercs tortillából

A zöldfűszeres tortillás sonkatekercs az egyik legegyszerűbb és legzseniálisabb falatka. Fogod a kicsit megpirított tortillalapot, majd megkened zöldfűszeres krémsajttal, esetleg házilag készített krémmel. Ez utóbbi lehet akár görög joghurt és sajt, benne apróra vágott vöröshagyma, kapor és fokhagyma. Vékonyan megkenjük vele a tortillalapot, majd pedig jöhet a sonka. Szorosan feltekerjük, majd kis, 3-4 cm-es tekercsekre vágjuk, és így tálaljuk fel őket.

Reméljük, tetszett a kis válogatásunk!

Hasonló cikkeink a témában: