gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

A húsimádók két kedvenc fogása

2023. 07. 19.

A húsimádók két kedvenc fogása

Húsimádó pizza

A húsos ételek szerelmesei feltehetően a pizza kiválasztásánál is azt lesik, hogy minél több sonka, szalámi, kolbász, csirkehús és más hasonló finomság legyen a feltétek között. Ez természetesen érthető, hiszen aki szereti a húst, az minden alkalmat megragad rá, hogy olyan ételt válasszon, amiben helyet kap a hús.

Ha Te is ilyen vagy, akkor ne tedd ki magad annak a veszélynek, hogy a következő pizzarendelésnél esetleg nem látod a kínálatban a húsimádó pizzák valamelyik fajtáját! Te magad is elkészítheted magadnak a húsos feltétekkel teli pizzát! Ehhez csak a következő receptet kell követned!

Hozzávalók

A pizza tésztájához 35-40 dkg lisztre, 5 dkg élesztőre, 1 pici sóra és cukorra, 1-2 evőkanál olajra és vízre lesz szükséged.

Abba pedig nem szeretnénk beleszólni, hogy milyen feltétekkel halmozod el ezt a finom fogást. Ha a tejfölös alapot szereted, ne fogd vissza magad, de persze jöhetnek az enyhén és a brutálisan paradicsomos pizzaszószok is! És persze sonka, szalámi, kolbász, bacon, csirkehús, szalonna minden mennyiségben!

Elkészítés

A pizza tésztájának elkészítésére több iskola is van. Mi most egy nagyon egyszerű receptet hoztunk, hogy ne ezzel kelljen bíbelődni, hanem rögtön koncentrálhass majd a húsokra!

A lisztet dolgozd össze az élesztővel, majd tegyél bele csipetnyi sót, cukrot és 1-2 evőkanálnyi olajat. Adj hozzá még langyos vizet: majd az egészet dolgozd össze! Ebben egy robotgép tökéletesen a segítségedre lesz!

Miután összeállt a tészta, lisztezett deszkán vagy lisztezett szilikon gyúrólapon nyújtsd tetszőleges vastagságúra! (Ha a vékony tésztát szereted, akkor minél vékonyabbra, ha pedig a vastagabbat, akkor minimum 1 cm vastagra!) Mehetnek rá a feltétek, és végül nincs más hátra, mint egy liszttel megszórt pizzaformán előmelegített sütőben vagy pizzakemencében megsütni a pizzát.

 

Húsimádó leves

Egy ínycsiklandozó leves bármikor jól tud esni: ebédre, vagy akár egy fárasztó nap végén is. És persze minél táplálóbb, minél sűrűbb, annál jobb! Nos, a húsimádó levessel egész biztos, hogy jól fogsz lakni!

Nézzük is meg, hogyan dobhatsz össze egy olyan levest, amire elégedetten csettintenek majd azok, aki minden fogásban a húst keresik!

Hozzávalók

Legyen otthon néhány deka füstölt szalonna, 10 dkg vöröshagyma, 1 kis fokhagyma, 15-20 dkg füstölt kolbász, só, valamilyen paprikakrém, és jöhet valamilyen tészta is (például lebbencstészta), valamint burgonya is (20-25 dkg), hogy igazán gazdag levest tudj készíteni!

Elkészítés

A leves elkészítését kezdd azzal, hogy a füstölt szalonnát kockákra vágod és zsíradékon sütöd kicsit. Ebben a zsírban pirítsd meg a tésztát, majd piríts rá az apróra vágott vöröshagymára és a karikákra vágott kolbászra is.

A paprikakrémet az összepréselt fokhagymával keverd el, add hozzá, és engedd fel az egészet vízzel. Kezdd el főzni, és amikor a tészta már félig megpuhult, akkor tedd bele a kockákra vágott burgonyát is!

Főzd a krumplit is puhára, ízesítsd még sóval tetszőlegesen a levest – és már kész is az isteni húsimádó zupa! 

 

Reméljük, sikerült meghoznunk a kedved néhány húsos fogáshoz! Ha pedig nincs még meg minden konyhai eszközöd, amire szükséged lesz, akkor nézz szét webáruházunkban!


Kapcsolódó termékeink