gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Blog

A húsimádók két kedvenc fogása

2023. 07. 19.

A húsimádók két kedvenc fogása

Húsimádó pizza

A húsos ételek szerelmesei feltehetően a pizza kiválasztásánál is azt lesik, hogy minél több sonka, szalámi, kolbász, csirkehús és más hasonló finomság legyen a feltétek között. Ez természetesen érthető, hiszen aki szereti a húst, az minden alkalmat megragad rá, hogy olyan ételt válasszon, amiben helyet kap a hús.

Ha Te is ilyen vagy, akkor ne tedd ki magad annak a veszélynek, hogy a következő pizzarendelésnél esetleg nem látod a kínálatban a húsimádó pizzák valamelyik fajtáját! Te magad is elkészítheted magadnak a húsos feltétekkel teli pizzát! Ehhez csak a következő receptet kell követned!

Hozzávalók

A pizza tésztájához 35-40 dkg lisztre, 5 dkg élesztőre, 1 pici sóra és cukorra, 1-2 evőkanál olajra és vízre lesz szükséged.

Abba pedig nem szeretnénk beleszólni, hogy milyen feltétekkel halmozod el ezt a finom fogást. Ha a tejfölös alapot szereted, ne fogd vissza magad, de persze jöhetnek az enyhén és a brutálisan paradicsomos pizzaszószok is! És persze sonka, szalámi, kolbász, bacon, csirkehús, szalonna minden mennyiségben!

Elkészítés

A pizza tésztájának elkészítésére több iskola is van. Mi most egy nagyon egyszerű receptet hoztunk, hogy ne ezzel kelljen bíbelődni, hanem rögtön koncentrálhass majd a húsokra!

A lisztet dolgozd össze az élesztővel, majd tegyél bele csipetnyi sót, cukrot és 1-2 evőkanálnyi olajat. Adj hozzá még langyos vizet: majd az egészet dolgozd össze! Ebben egy robotgép tökéletesen a segítségedre lesz!

Miután összeállt a tészta, lisztezett deszkán vagy lisztezett szilikon gyúrólapon nyújtsd tetszőleges vastagságúra! (Ha a vékony tésztát szereted, akkor minél vékonyabbra, ha pedig a vastagabbat, akkor minimum 1 cm vastagra!) Mehetnek rá a feltétek, és végül nincs más hátra, mint egy liszttel megszórt pizzaformán előmelegített sütőben vagy pizzakemencében megsütni a pizzát.

 

Húsimádó leves

Egy ínycsiklandozó leves bármikor jól tud esni: ebédre, vagy akár egy fárasztó nap végén is. És persze minél táplálóbb, minél sűrűbb, annál jobb! Nos, a húsimádó levessel egész biztos, hogy jól fogsz lakni!

Nézzük is meg, hogyan dobhatsz össze egy olyan levest, amire elégedetten csettintenek majd azok, aki minden fogásban a húst keresik!

Hozzávalók

Legyen otthon néhány deka füstölt szalonna, 10 dkg vöröshagyma, 1 kis fokhagyma, 15-20 dkg füstölt kolbász, só, valamilyen paprikakrém, és jöhet valamilyen tészta is (például lebbencstészta), valamint burgonya is (20-25 dkg), hogy igazán gazdag levest tudj készíteni!

Elkészítés

A leves elkészítését kezdd azzal, hogy a füstölt szalonnát kockákra vágod és zsíradékon sütöd kicsit. Ebben a zsírban pirítsd meg a tésztát, majd piríts rá az apróra vágott vöröshagymára és a karikákra vágott kolbászra is.

A paprikakrémet az összepréselt fokhagymával keverd el, add hozzá, és engedd fel az egészet vízzel. Kezdd el főzni, és amikor a tészta már félig megpuhult, akkor tedd bele a kockákra vágott burgonyát is!

Főzd a krumplit is puhára, ízesítsd még sóval tetszőlegesen a levest – és már kész is az isteni húsimádó zupa! 

 

Reméljük, sikerült meghoznunk a kedved néhány húsos fogáshoz! Ha pedig nincs még meg minden konyhai eszközöd, amire szükséged lesz, akkor nézz szét webáruházunkban!

Hasonló cikkeink a témában:

5+2 módja a sajt felhasználásának

2024. 03. 18.

Tovább olvasom


A nápolyi pizza titka

2024. 03. 11.

Tovább olvasom


Olaszos ízek nyomában

2023. 08. 17.

Tovább olvasom


Mini vegán pizzák, pácolt céklával és receptvideóval

2023. 02. 09.

Tovább olvasom


Nápolyi pizza, ANKARSRUM robotgéppel és receptvideóval

2023. 02. 06.

Tovább olvasom



Kapcsolódó termékeink