gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Főzés egyszerűen és profin: hogyan szolgáljon ki a konyhád?

2022. 04. 26.

Főzés egyszerűen és profin: hogyan szolgáljon ki a konyhád?

Főzés egyszerűen és profin: hogyan szolgáljon ki a konyhád?

A főzés sikere és minősége az eszközökön múlik. De mit érdemes használnod? Összeszedtünk néhány általunk ajánlott konyhai eszközt, melyek nem csak éttermi konyhákban, de magánháztartásokban is megállják a helyüket. 

Miért van szükség jó minőségű eszközökre a konyhában?

 

Ha a főzés számodra nem csak rutin, hanem hobby is, és szeretnéd a körülményekhez képest minél professzionálisabban csinálni, akkor kezdd az alapoknál: építs fel egy olyan konyhát, ahol minden eszköz kiszolgál. Válassz professzionális és félprofi háztartási gépeket. Az éttermi konyhákba tervezett nagygépek persze túlzásnak bizonyulnak, ha hobbifőzésről van szó, de tudunk olyan eszközöket mutatni, amelyek segítenek abban, hogy a lehető legegyszerűbb legyen egy-egy konyhai művelet végrehajtása.

A jó minőségű eszköz ugyanis kiszolgál: időt spórolsz vele, ezért bizonyos tevékenységeket átcsoportosíthatsz. A végeredmény is sokkal jobb lesz, ha megfelelő konyhagépet, serpenyőt, kést használsz a főzés során. Hiszen egy jó szeletelővel egyenletesre vághatod a zöldséget, rövid időn belül, egy jó botmixerrel pillanatok alatt pépesíted a krémleves alapot, egy jó anyagból készült, masszív serpenyőn pedig egyenletesen sül át az étel.

 

Mindenkinek kell egy robotgép

 

A robotgép témát ebben a bejegyzésben már alaposan körbejártuk. A lényeg, hogy ha szeretnél olyan konyhában főzni, ahol minden folyamat és művelet profin összehangolható, a gépek a kezed alá dolgoznak, akkor szükséged van egy igazán jól összerakott, sokoldalú robotgépre. Egy profi robotgép a pürésítés és dagasztás, a házi tészta készítés, sőt, akár a húsdarálás és a sütinyomás műveletét is el tudja látni egyszerre, a megfelelő kiegészítőkkel. Persze nem minden sokoldalú robotgép profi, és nem kell leírni rögtön az olyan gépeket, amelyek csak az alapfunkciókat látják el. Az általunk forgalmazott Ankarsrum robotgép egy svéd márka, mely nem véletlenül került be a kínálatunkba. Az egyik legmegbízhatóbb és leghatékonyabb robotgép. 

Zöldségszeletelés

 

Az ételelőkészítés egyik meghatározó lépése a zöldségek szeletelése. Akármekkora hasábokat szeretnénk, fontos, hogy egyenletesre kell felvágni a zöldségeket. Ehhez akár egyszerű kézi szeletelőt is választhatsz, mellyel gyorsan és hatékonyan tudsz dolgozni, de ha sokszor készítesz összetettebb, sok komponensű ételeket, ráadásul akár nagyobb mennyiségben, akkor nyugodtan beruházhatsz egy elektromos zöldségszeletelőre, mert hosszútávon annyira megkönnyíti az életed, a konyhai munkádat, hogy megéri megvenned. 

 

Passzírozás

 

A passzírozás akkor lehet fontos, ha például gyakran készítesz klasszikus paradicsommártást, esetleg olasz paradicsomszószokat, vagy épp hummuszt. Persze ne feledkezzünk meg a halászléről sem, hiszen ezt az autentikus magyar ételt is tökélyre lehet fejleszteni. Az egyszerű, de masszív és időtálló kézi passzírozógéppel megoldhatod ezt a műveletet, hiszen sokkal könnyebb és hatékonyabb ezzel dolgoznod, mintha egy szűrőn tuszkolnád át kézzel a gyümölcsöt, zöldséget vagy húst. De ha nagy mennyiségben szoktál passzírozni, például nyaranta lekvárt vagy paradicsomot főzöl be, akkor egy professzionális, nagyon jó ár-érték arányú elektromos passzírozót is használhatsz. Ha többet szeretnél tudni a passzírozásról, akkor olvasd el ezt a bejegyzésünket.

Profi serpenyők és fazekak

 

A főzés következő fázisa a hőkezelés. Amikor az alapanyagokat már előkészítettük, felvágtuk, kifiléztük, akkor ez a munkafolyamat fog következni. A hőkezelésnél, azaz párolás, sütés, főzés, pirítás során is fontos, hogy arra alkalmas, időtálló edényeket használj. Biztosítson egyenletes melegítést, legyen gyors a hővezetése. Fazekainkat itt találod, de kiváló minőségű, egyenletes hőeloszlást biztosító serpenyőinket pedig itt nézheted meg.