Isteni tavaszi saláták
2023. 04. 21.
Mi hozza meg a tavaszi hangulatot?
Bár kicsit mindannyiunkat megtréfált idén a tavaszi időjárás (valljuk be, jobbra számítottunk), de most már remélhetőleg magunk mögött hagytuk a hideg április napokat, és végre tényleg tavaszi hangulatba tudunk kerülni.
Szerintünk a tavaszhoz hozzátartoznak a tavaszi ételek is! Például azok a könnyű saláták, amelyeket pillanatok alatt össze lehet dobni, és igazi frissítő csemegeként szolgálnak az egész család számára.
Mi a frissesség titka? Nos, természetesen a megfelelő alapanyagok, és azok a receptek, amelyeknek köszönhetően a legjobb ízharmóniák születhetnek meg!
Isteni tavaszi saláta receptek
Nincs más hátra, össze kell dobni a salátát, ami után az egész család és az összes vendég megnyalja mind a 10 ujját!
Elhoztuk 3 egyszerűen elkészíthető, ínycsiklandozó saláta receptjét! Csak válaszd ki közülük a legszimpatikusabbat, és próbáld ki már ezen a hétvégén!
Előkészületek
Az isteni tavaszi saláták elkészítése értelemszerűen az előkészületekkel kezdődik. Szerencsére ez nem jelent olyan sok teendőt jelen esetben!
Ha megvannak az alapanyagok, akkor csak a zöldségek hámozására, szeletelésére és esetleg egy kis sajtreszelésre lesz szükség.
Sőt, ezt is könnyebbé és gyorsabbá teheted a megfelelő eszközökkel! Csak szerezz be egy hámozót és egy reszelő és szeletelő mandolint, és gyerekjáték lesz az előkészület minden lépése!
Rukkolás-paradicsomos saláta
Ha szereted az olaszos ízeket, akkor a rukkolás-paradicsomos salátát imádni fogod! Csak 1-2 marék friss rukkolára lesz szükséged, néhány félbevágott koktélparadicsomra, reszelt parmezánra, és olívaolajra, citromlére, sóra, borsra ízlés szerint. (És persze azokra a további fűszerekre, amikkel fel akarod még kicsit túrbózni – legyen az akár chili, akár szerecsendió, nálunk találsz hozzá kézi fűszerőrlőt is!)
Összekevered a rukkolát és a paradicsomot, meglocsolod olívaolajjal és citromlével, jöhet a só és a bors, majd egy a sajt – és kész is! Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű!
Spárgás-tojásos saláta
Vannak, akik szerint a főtt tojás nem maradhat ki egyetlen saliból sem! Ha te is így gondolod, akkor a spárgás-tojásos salátát muszáj kipróbálnod!
Friss spárga, 2 főtt tojás, apróra vágott vöröshagyma (a gyors hagymaaprításhoz van is egy kitűnő eszközünk: katt ide!), vinaigrette öntet, és persze só, bors – ha ezek a rendelkezésedre állnak, akkor már kezdheted a saláta elkészítését!
Hámozd meg a spárgát és távolítsd el a végét, majd sós vízben főzd 3-5 percig. Aztán hagyd kicsit kihűlni, és csak ezután keverd össze a felvágott tojással (apropó tojásszeletelés: ezzel az eszközzel ez is gyerekjáték lesz) és az aprított vöröshagymával. Öntsd rá a vinaigrette öntetet, és sózd, borsozd ízlés szerint! És persze tálald fel azonnal, mert frissen az igazi!
Feta-szamóca saláta
Szereted kicsit megbolondítani a salátákat? Kerülhet bele például gyümölcs? (És most nem a paradicsomra gondolunk!)
Az ínyencek szerint a szamóca kitűnően passzol a salátához. Ha van otthon salátamix, feta sajt és szamóca, netán egy kis menta is, akkor ne hagyd ki a lehetőséget, és dobj össze egy feta-szamóca salátát!
Keverd össze egy tálban őket, önts rá egy kis balzsamecetet, jöhet a só-bors, és már kóstolhatod is! A sajt és a szamóca találkozása csodálatos ízélményt okozhat neked, ha nyitott vagy az ilyen párosításokra!
Reméljük, tudtunk adni egy kis inspirációt ahhoz, hogy isteni tavaszi salátát készíthess! Bátran kísérletezz: ha friss zöldséget használsz, abból rossz nem sülhet ki!
Ha pedig még szükséged van egy-két konyhai eszközre (például néhány megbízható késre), nézz szét nálunk: itt mindent megtalálsz, amire szükséged lehet!