gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Mi mindenre jó egy húsdaráló?

2018. 02. 25.

Mi mindenre jó egy húsdaráló?

Bár az elnevezése alapján aligha várnánk tőle, egyetlen húsdarálóval akár fél tucat konyhai műveletet is elvégezhetünk. Az Ankarsrum alapgéphez kapható húsdaráló esetében a multifunkciós jelző nem csak egy jól csengő hívószó: az eszközzel egy egész heti vagy havi menüsort is összehozhatunk - méghozzá telis-tele változatos ételekkel és italokkal!
 
Darált húsra szinte minden háztartásban szükség van, a legegyszerűbb fogásoktól a középszintű konyhai ismereteket igénylő finomságokig számtalan étel fontos alapanyaga. Bolognai, fasírt, rakott káposzta/karfiol, lasagne, chili con carne - hogy csak néhányat említsünk a sok közül.
 
Egy minőségi húsdarálónak épp ezért, mindenki nagy hasznát veszi, különösen akkor, ha a szóban forgó eszközzel még egy sor konyhai műveletet elvégezhetünk, így más eszközöket is ki tud váltani. Az Ankarsrum Assistent húsdaráló fejrészének ez az egyik legelőnyösebb tulajdonsága: néhány kiegészítővel és pár mozdulattal egy konyhai mindenessé alakítható. (Fontos kiemelni, hogy a húsdaráló csak az Ankarsrum alapgéppel működik).
 
Nézzük a legfontosabb funkcióit: 
 
1, Húsdaráló
Az alapképességét nem is kell bemutatnunk: bármilyen húst (csirke, sertés, marha, hal) ledarál, a rozsdamentes acél tárcsáknak és késeknek köszönhetően tartós és strapabíró. A teljesítményét jól példázza, hogy egyetlen óra leforgása alatt 70 kg húst képes ledarálni.
 
2, Kolbásztöltő
Az Assistenthez csatlakoztatott töltő csövekkel máris egy igazi gasztronehézfegyverzettel bővült a konyhánk. Könnyedén készíthetünk vele hurkát és kolbászt bármilyen darált finomságból - és nem csak húsból! Vegán kolbászhoz ugyanúgy kitűnő választás. Egy szettben háromféle, különböző méretű cső kapható, így a hurka, kolbász vastagságát is lehet állítani. Különösen disznóvágás idején nélkülözhetetlen segítség! (Hurka- és kolbásztöltő ügyben egyébként ITT is érdemes nézelődni.)
 
3, Tésztakészítő
A tésztakészítő hasonló elven működik, mint a daráló, csak itt a felhelyezett tárcsán nem az ínycsiklandó darált hús, hanem a guszta házi tészta omlik alá a gépből. Az eszközzel négyféle különböző tészta (spagetti, makaróni és kétfajta szélesmetélt) is elkészíthető. (*ez a kiegészítő szett hosszú pályafutás után 2024 tavaszán végleg kifutott - nem kerül többé gyártásra!)
 
4, Sütinyomó
Talán az eszköz legmeghökkentőbb bővítménye ez, amivel a desszertek terén tudunk maradandót alkotni. A süteménynyomó formával négyfajta darálós sütit készíthetünk, így többek között hullámos, szabályos henger vagy csillag-alakú édességet. A fantasztikusan mutatós, formázott süteményekkel garantált, hogy a desszertünknek a vendégek nem tudnak majd ellenállni.
 
5, Reszelő
Ez a szerényen csak reszelő fejrésznek hívott eszköz megint csak többet tud, mint a neve ígéri: a kemény sajtok (pl. parmezán) mellett diót, kekszet, csokit, de akár burgonyát vagy más alapanyagokat is képes ledarálni. A kiegészítő úgy működik, hogy a gép egy lyukacsos alumínium-acél ötvözetből készített fejrészen préseli át a feldolgozni kívánt hozzávalót.
 
6, Gyümölcs-zöldség passzírozó
Ma már mind tudjuk, hogy a rendszeres gyümölcs- és zöldségfogyasztás a kiegyensúlyozott étrend elengedhetetlen része. Ezért is nagyszerű, hogy az Ankarsrum darálójához passzírozó fejrész is választható. Mivel a finomságokat egy lyukacsos szitán préseli át a gép, az értékes tápanyagokat nem szűri ki. Ezek jótékony hatását az így készített gyümölcs- és zöldségleveket, illetve smoothie-kat kortyolgatva élvezhetjük.
 
Elöljáróban ennyit, ám hamarosan a konyhában is kipróbáljuk, mi mindenre finomságot készíthetünk az Assistent húsdaráló fejrészével!