gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Palacsinta vegánoknak

2023. 09. 06.

Palacsinta vegánoknak

Íme egy színes, vidám és egészséges étel, amely reggelire, villásreggelire vagy étkezés után desszertnek is tökéletes választás. Receptünk most is az ANKARSUM receptkönyvből való.

Hozzávalók - 10 palacsintához

500 ml zabtej vagy más növényi tej

200 gramm liszt

50 gramm cukor

¼ teáskanál só

olaj vagy vaj a sütéshez

A díszítéshez és a töltelékhez:

vegán tejszínhab

friss bogyós gyümölcsök, például eper, málna és áfonya

Palacsinta vegánoknak, lépésről lépésre:

• Szereld össze az ANKARSRUMOT a habverővel és a műanyag keverőtállal.

• Öntsd a zabtejet a tálba.

• Indítsd el robotgépedet alacsony fordulatszámon, miközben tedd bele a száraz hozzávalókat: a lisztet, a cukrot és a sót.

• Folytasd a habverést, amíg folyékony, sima tésztát kapsz.

• Melegítsd fel az olajat vagy vajat egy palacsintasütőben és merőkanál segítségével merj ki egy adag, vékony réteg tésztát a serpenyőbe.

• Süsd meg mindkét oldalát aranybarnára.

• Ha kész az első palacsinta, tegyél a palacsintasütő serpenyőbe egy újabb adag olajat és süsd meg az összes palacsintát. Ezt követően tartsd melegen őket. Ezt úgy tudod megtenni, hogy halmozd őket egy tányérra és takard le a halmot egy tiszta konyharuhával.

ANKA tipp:

Tálald vegán tejszínhabbal, vegán vanília fagyival és sok-sok színes, bogyós gyümölccsel!


Kapcsolódó termékeink