Palacsinta vegánoknak
2023. 09. 06.
Íme egy színes, vidám és egészséges étel, amely reggelire, villásreggelire vagy étkezés után desszertnek is tökéletes választás. Receptünk most is az ANKARSUM receptkönyvből való.
Hozzávalók - 10 palacsintához
500 ml zabtej vagy más növényi tej
200 gramm liszt
50 gramm cukor
¼ teáskanál só
olaj vagy vaj a sütéshez
A díszítéshez és a töltelékhez:
vegán tejszínhab
friss bogyós gyümölcsök, például eper, málna és áfonya
Palacsinta vegánoknak, lépésről lépésre:
• Szereld össze az ANKARSRUMOT a habverővel és a műanyag keverőtállal.
• Öntsd a zabtejet a tálba.
• Indítsd el robotgépedet alacsony fordulatszámon, miközben tedd bele a száraz hozzávalókat: a lisztet, a cukrot és a sót.
• Folytasd a habverést, amíg folyékony, sima tésztát kapsz.
• Melegítsd fel az olajat vagy vajat egy palacsintasütőben és merőkanál segítségével merj ki egy adag, vékony réteg tésztát a serpenyőbe.
• Süsd meg mindkét oldalát aranybarnára.
• Ha kész az első palacsinta, tegyél a palacsintasütő serpenyőbe egy újabb adag olajat és süsd meg az összes palacsintát. Ezt követően tartsd melegen őket. Ezt úgy tudod megtenni, hogy halmozd őket egy tányérra és takard le a halmot egy tiszta konyharuhával.
ANKA tipp:
Tálald vegán tejszínhabbal, vegán vanília fagyival és sok-sok színes, bogyós gyümölccsel!