Blog
Palacsinta vegánoknak
2023. 09. 06.
Íme egy színes, vidám és egészséges étel, amely reggelire, villásreggelire vagy étkezés után desszertnek is tökéletes választás. Receptünk most is az ANKARSUM receptkönyvből való.
Hozzávalók - 10 palacsintához
500 ml zabtej vagy más növényi tej
200 gramm liszt
50 gramm cukor
¼ teáskanál só
olaj vagy vaj a sütéshez
A díszítéshez és a töltelékhez:
vegán tejszínhab
friss bogyós gyümölcsök, például eper, málna és áfonya
Palacsinta vegánoknak, lépésről lépésre:
• Szereld össze az ANKARSRUMOT a habverővel és a műanyag keverőtállal.
• Öntsd a zabtejet a tálba.
• Indítsd el robotgépedet alacsony fordulatszámon, miközben tedd bele a száraz hozzávalókat: a lisztet, a cukrot és a sót.
• Folytasd a habverést, amíg folyékony, sima tésztát kapsz.
• Melegítsd fel az olajat vagy vajat egy palacsintasütőben és merőkanál segítségével merj ki egy adag, vékony réteg tésztát a serpenyőbe.
• Süsd meg mindkét oldalát aranybarnára.
• Ha kész az első palacsinta, tegyél a palacsintasütő serpenyőbe egy újabb adag olajat és süsd meg az összes palacsintát. Ezt követően tartsd melegen őket. Ezt úgy tudod megtenni, hogy halmozd őket egy tányérra és takard le a halmot egy tiszta konyharuhával.
ANKA tipp:
Tálald vegán tejszínhabbal, vegán vanília fagyival és sok-sok színes, bogyós gyümölccsel!
Hasonló cikkeink a témában:
Indul a strandszezon: Ideje beszerezni a lángossütőt, a fánksütőt és a palacsintasütőt!
2023. 05. 26.