gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Blog

Indul a strandszezon: Ideje beszerezni a lángossütőt, a fánksütőt és a palacsintasütőt!

2023. 05. 26.

Indul a strandszezon: Ideje beszerezni a lángossütőt, a fánksütőt és a palacsintasütőt!

Lángos

Nincs az az ember, akinek a Balatonról ne jutna eszébe a lángos is. Ha lehunyod a szemed, biztos te is látod magad előtt a nyári melegben az embereket a parton, kezükben óriási sajtos-tejfölös lángossal.

És akkor itt álljunk meg egy pillanatra! Tényleg csak a strandon lehet lángost enni? Miért ne lehetne otthon is elkészíteni ezt a tradicionális magyar harapnivalót? Miért ne varázsolhatnád a vízparti kiruccanás hangulatát az otthonodba?

Igaz, hogy egy kevéske időt rá kell szánni egy lángos elkészítésére, mivel kelt tésztáról van szó – de attól még nem fog beletörni a bicskád, abban biztos lehetsz! És pontosan tudod majd, mi kerül a tésztába, milyen olajban sütöd ki, és a feltéteket is szabadon válogathatod össze! Kell több, ennél a biztonságérzettel egybekötött szabadságnál?

Még csak nem is kell olajszaggal elárasztva a lakást, odabent izzadva sütögetned! Egy mobil felhasználásra kiválóan alkalmas gázüzemű lángossütővel pikk-pakk kitelepülhetsz az erkélyre, a teraszra vagy a kertbe, és szabadtéren készítheted el a strandkaják királyát!

 

Palacsinta 

Megvan a lángos, jöhet a desszert! Ki ne kívánná meg a palacsintát, ha elhalad egy büfé mellett, ahonnan árad az isteni eledel illata? Vagy ha más nem is, a gyerekek biztos, hogy könyörögni kezdenek egy finom kakaós palacsintáért. Mit szólnál hozzá, ha otthon is beindíthatnád ezt a pavlovi reflexet bennük – csak épp a saját készítésű palacsinták hatására?

Egész biztosak vagyunk benne, hogy neked is megvan a jól bevált palacsintarecepted, amit talán még az anyukádtól vagy a nagymamádtól lestél el. Nem is akarunk eltéríteni a családi hagyomány útjáról! Csak arra akarjuk felhívni a figyelmet, hogy a hamisítatlan nyári hangulathoz bizony hozzátartozik a palacsinta! Úgyhogy irány a konyha vagy a terasz, elő a palacsintasütő-géppel (Nem tudod, mire gondolunk? Kattints ide!), és már kezdődhet is a palacsintasütés!

 

Minifánk

És mi a helyzet a fánkkal? Mi most elsősorban az amerikai minifánkra gondoltunk, ami az utóbbi időben meghódította a magyar büféket és strandokat is! (A klasszikus szalagos/farsangi fánk is jó ötlet lehet, de talán ahhoz kevésbé kapcsolódik a nyár hangulata.)

A minifánk elkészítése nem bonyolult. 

Langyosíts meg kb. 2 dl tejet, és keverd össze egy tálban 5-6 dkg cukorral és 2-3 teáskanál porélesztővel. 10 percnyi pihentetés után mehet bele 2 tojás sárgája, 3-4 dkg olvasztott vaj, egy kis vaníliakivonat, majd keverd el jól az egészet. 

Egy kis só, 15-20 dkg liszt, keverés, majd újabb 10-15 dkg liszt. Ezután gyúrd tésztává, majd hagyd letakarva 1 órára, meleg helyen, hogy megkeljen. 

A megkelt tésztát kicsit átdolgozva nyújtsd 1 centi vastagra (használj lisztet ehhez a munkához), majd szaggass köröket a tésztából, amelyek közepét kilyukasztod. Ezután még pihentesd őket fél óráig, majd következhet a sütés. Használj asztali lángossütőt vagy álló lángossütőt, és az eredmény garantáltan olyan mennyei fánk lesz, amit az egész család imádni fog!

 

Reméljük, meghoztuk a kedved egy kis sütögetéshez! Lopd be a strand hangulatát az otthonodba, és készíts otthon isteni lángosokat, palacsintákat és fánkokat! Webáruházunkban mindent megtalálsz, amire szükséged lehet!

Hasonló cikkeink a témában:

Svéd kenyérlángoska

2023. 09. 06.

Tovább olvasom


Palacsinta vegánoknak

2023. 09. 06.

Tovább olvasom


Amerikai palacsinta

2023. 09. 06.

Tovább olvasom


"Crêpe" a francia palacsinta

2023. 09. 06.

Tovább olvasom


Az isteni palacsinták titka: palacsintasütő gépek

2023. 07. 31.

Tovább olvasom



Kapcsolódó termékeink