gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Frissítően édes nyári sütemény tippek

2022. 06. 24.

Frissítően édes nyári sütemény tippek

Frissítően édes nyári sütemény tippek

A sütemény tippek mindig jól jönnek! például te sem mindig tudod, hogyan tudnál felfrissülni a nyári ebéd után? A tikkasztó melegben nincs jobb desszert a lágy és frissítő süteményeknél. 

Adunk néhány süti tippet, amivel bármikor meglepheted magadat vagy a családot, de vendéglátóként akár a vendégeidet is!

Sütés nélküli sütemények

A forróságban gyakran nincs kedvünk még a sütőt is bekapcsolva tovább melegíteni a lakást. Milyen jó, hogy sok sütemény elkészítéséhez erre nincs is szükség. A különféle pohárdesszertek változatos variációkban készítheted el, attól függően, hogy milyen ízre vagy textúrára vágysz. Rétegezhetsz kekszeket, túrót, különféle lekvárokat és gyümölcsöket, az egészet lággyá varázsoló habról és krémekről nem is beszélve! Csak egy profi habverőre van szükség, vagy egy robotgépre, és pillanatok alatt össze is lehet állítani a finomságot. Ha úgy tartja kedved, egy szakácsfáklyával kicsit karamelizálhatod is a kompozíciót.

A pohárdesszertek egyik igazi klasszikusa a gesztenyepüré. Elkészítése olyan egyszerű, hogy bárki pillanatok alatt tálalni tudja. Ha igazán profi akarsz lenni, és még a tejszínhabot is Te akarod hozzá elkészíteni, egy tejszínhab készítő géppel ezt is megteheted.

Könnyen variálható finomságok

Szintén változatosan saját ízlésre formálható desszert a gofri és a palacsinta. Népszerűségüket mi sem bizonyítja jobban, hogy vannak olyan cukrászdák, amelyek kifejezetten gofrira vagy palacsintára specializálódnak.

Egy jó gofrisütővel te is bármikor bármikor összedobhatod magadnak ezt a finomságot. Nagy mennyiségű gyártáshoz már komolyabb eszközöket is nézhetsz. De akár meg is bolondíthatod a klasszikus formát azzal, hogy kipróbálod a buborékos gofri sütőt. Az, hogy banánt, tejszínhabot, csokiszószt vagy bármi mást pakolsz rá, már rajtad múlik.

Hasonlóan saját ízlésedre szabhatod a palacsintát is, ráadásul, ha elektromos palacsintasütőt használsz, nem is kell feltétlen a konyhában lenned, akár a teraszon is süthetsz, ha megfelelő távolságban van egy konnektor.
És még egy tipp: ha már unod az összes tölteléket, amit palacsintába lehet tenni, készíts egy habos (vagy csúsztatott) palacsintát garantáltan megnyalja mind a tíz ujját, aki eszik belőle.

Az édesszájúak kedvencei

A piskótától a kelt tésztáig számos verzióját ismerjük a tésztáknak. Arról nem is beszélve, milyen változatos módokon tudjuk a tésztára vagy a tésztalapok közé rétegezni a legkülönfélébb finomságokat, amelyekben azonban közös, hogy mennyire jól esik elfogyasztani őket a forró nyári délutánokon. 

A túrótól és a különböző haboktól kezdve, a krémeken és zseléken át, a lekvárokon és friss gyümölcsökön keresztül, egészen a marcipánig rengeteg lehetőség áll rendelkezésre, hogy igazán ízletes desszertet készítsünk. Igazán jó mixereket és habverőket használva nem is olyan fárasztó elkészíteni ezeket a süteményeket. 

Rétesek és torták

Nem feledkezhetünk meg a rétesekről és a tortákról sem. Mivel a klasszikusnak tekinthető túrós, mákos, diós és meggyes rétest sokszor nem találjuk elég csábítónak a meleg napokon, érdemes elgondolkozni más megoldásokon. Sokan, például, el sem tudnak képzelni annál jobb érzést, hogy egy gyümölcsös (például epres vagy almás) töltelékkel töltött rétestekercsbe harapva egyszerre érzik a rétestészta roppanását, és a töltelék frissítő ízét. 

Végül, de nem utolsó sorban, gondolnunk kell a nyári születésnapokra is. A szülinapi zsúrok elengedhetetlen kelléke a torta. A napsütéses napok szülötteit érdemes olyan tortával meglepni, aminek fogyasztása a meleg napokon üdítően tud hatni. Megfelelő eszközökkel és gépekkel otthon Te is nagyon szép tortákat tudsz készíteni, legyen az gyümölcsös, krémes vagy akár túrós. Az már csak hab a tortán, ha néhány marcipánfigurát is raksz a tetejére!

 

Reméljük, sikerült néhány ötletet adnunk, hogy milyen süteményeket tudsz készíteni a nyári napokon, ha egy kis frissítő finomságra vágysz!