gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Svéd kenyérlángoska

2023. 09. 06.

Svéd kenyérlángoska

A kenyérlángoska svéd recept szerint elkészítve reggelire, villásreggelire és délutáni teára egyaránt tökéletes snack finomság, melyet kedvenc önteteddel, szószoddal, vagy lekvároddal tálalj. Receptünk most is az ANKARSRUM receptkönyvből való.

Hozzávalók:

50 gramm élesztő

350 ml tej

2 tojás

15 gramm cukor

5 gramm só

600-650 gramm liszt

125 gramm vaj

A tetejére:

1 egész tojás

2 evőkanál kék mák

Kenyérlángoska lépésről-lépésre:

• Langyosítsd meg a tejet és morzsold fel benne, majd futtasd fel az élesztőt.

• Állítsd össze ANKÁT a 7 literes rozsdamentes acél keverőtállal, a fém keverőtálhoz való lehúzóval, amely megakadályozza, hogy az edény falára tapadjon a tészta, valamint a dagasztóhengerrel, melyek az alapkészlet részei. 

• Öntsd bele a tojást, a cukrot, a sót és a liszt nagy részét, majd indítsd el a robotgépet.

• Állítsd be az időzítőt 5-10 percre és add hozzá a vajat is. Keverd kis sebességgel.

• Helyezd fel a fém tál fedelét és keleszd 30 percig.

• Ha megkelt, tedd a tésztát lisztezett deszkára, vagy felületre és oszd két részre. Nyújtsd ki mindkettőt kb. 20 x 40 cm-es téglalapokká.

• Kend meg a tetejüket felvert tojással, és háromszor hajtsd össze őket.

• Vágj ki körülbelül 4 cm széles darabokat és tedd bele a sütőpapírral bélelt tepsibe.

• Takard le és hagyd 30 percig kelni.

• Melegítsd elő a sütőt 225 ° C-ra.

• Kend meg a tetejüket tojással és szórd meg mákkal.

• Süsd a sütő közepén 6-7 percig és hagyd kihűlni a tepsiben.

• Tálald az ANKARSRUM cukrász szett segítségével!

ANKA TIPP:

Tálald az évszaknak megfelelő gyümölccsel, sziruppal, vagy krémmel. A lehetőségek száma végtelen!