Svéd kenyérlángoska
2023. 09. 06.
A kenyérlángoska svéd recept szerint elkészítve reggelire, villásreggelire és délutáni teára egyaránt tökéletes snack finomság, melyet kedvenc önteteddel, szószoddal, vagy lekvároddal tálalj. Receptünk most is az ANKARSRUM receptkönyvből való.
Hozzávalók:
50 gramm élesztő
350 ml tej
2 tojás
15 gramm cukor
5 gramm só
600-650 gramm liszt
125 gramm vaj
A tetejére:
1 egész tojás
2 evőkanál kék mák
Kenyérlángoska lépésről-lépésre:
• Langyosítsd meg a tejet és morzsold fel benne, majd futtasd fel az élesztőt.
• Állítsd össze ANKÁT a 7 literes rozsdamentes acél keverőtállal, a fém keverőtálhoz való lehúzóval, amely megakadályozza, hogy az edény falára tapadjon a tészta, valamint a dagasztóhengerrel, melyek az alapkészlet részei.
• Öntsd bele a tojást, a cukrot, a sót és a liszt nagy részét, majd indítsd el a robotgépet.
• Állítsd be az időzítőt 5-10 percre és add hozzá a vajat is. Keverd kis sebességgel.
• Helyezd fel a fém tál fedelét és keleszd 30 percig.
• Ha megkelt, tedd a tésztát lisztezett deszkára, vagy felületre és oszd két részre. Nyújtsd ki mindkettőt kb. 20 x 40 cm-es téglalapokká.
• Kend meg a tetejüket felvert tojással, és háromszor hajtsd össze őket.
• Vágj ki körülbelül 4 cm széles darabokat és tedd bele a sütőpapírral bélelt tepsibe.
• Takard le és hagyd 30 percig kelni.
• Melegítsd elő a sütőt 225 ° C-ra.
• Kend meg a tetejüket tojással és szórd meg mákkal.
• Süsd a sütő közepén 6-7 percig és hagyd kihűlni a tepsiben.
• Tálald az ANKARSRUM cukrász szett segítségével!
ANKA TIPP:
Tálald az évszaknak megfelelő gyümölccsel, sziruppal, vagy krémmel. A lehetőségek száma végtelen!