gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

"Crêpe" a francia palacsinta

2023. 09. 06.

"Crêpe" a francia palacsinta

A palacsintát Franciaországban „crêpe„-nek hívják, eperrel és mogyoróval töltve fogyasztják. Lépj ki a komfortzónádból és lepd meg a családod ezzel a nem mindennapi desszert különlegességgel. Receptünk az Ankarsrum recepkönyvből származik.

Hozzávalók 18 darab palacsintához:

150 gramm liszt

2 teáskanál cukor

1/2 teáskanál só

600 ml tej

3 tojás

3 evőkanál sózott vaj

4 evőkanál sós vaj, vagy étolaj a sütéshez

Hozzávalók a töltelékhez:

Darált mogyoró

Friss vagy mirelit eper, ízlés szerint

„Crêpe„ a francia palacsinta lépésről lépésre: 

• Szereld össze ANKARSUM robotgépedet a habverővel.

• Tedd a keverőtálba a lisztet, a cukrot és a sót, majd indíts el az ANKÁT közepes sebességgel.

• Add hozzá a tej 1/3-át és keverd a robotgéppel addig, amíg a tészta csomómentes nem lesz.

• Add hozzá a tej többi részét és a tojást, majd keverd simára.

• Olvassz fel 3 evőkanál vajat és add hozzá a tésztához.

• Hagyd a palacsinta tésztáját 10 percig állni.

• Most hevíts fel egy normál serpenyőt, tegyél 4 evőkanál vajat, vagy olajat az aljára. Használj egy kanalat, melynek segítségével kb. 1/4 csészényi tésztát önts a serpenyőbe, majd körkörös mozdulatokkal oszlasd el. Vastagabb tésztát készíts, mint a magyar palacsintáé. Süsd 1-2 percig, majd óvatosan fordítsd meg egy spatulával és süsd 1-2 percig a másik oldalon is. Ismételd ezt meg a maradék tésztával, kevés olajjal vagy vajjal, hogy elkerüld a tészta letapadását.

• A mogyorót és a felvágott epret egyenletesen terítsd el a tésztán, tekerd fel, aztán vágd gusztusos csíkokra, falatokra. A tetejét díszítsd eperrel.

Anka tipp:

A ropogósabb végeredmény érdekében a tésztát sütés előtt egy órát hagyd pihenni.


Kapcsolódó termékeink