Sajttorta fagylalt formában
2022. 06. 22.
Imádod a sajttortát, de a nagy melegben túl tömény? Most megmutatjuk, milyen az, ha fagyit készítünk belőle! Sajttortás fagyink receptje most is az ANKARSRUM receptkönyvből való!
Hozzávalók:
4 tojás sárgája
150 gramm cukor
250 gramm tej
150 gramm tejszín
1 vaníliarúd
50 ml áfonyalekvár
100 gramm keksz
2,5 gramm kardamom
25 gramm vaj
Sajttorta fagylalt formában lépésről-lépésre:
• Helyezd a fagyasztótálat a fagyasztóba, -18 ºC-ra, 20-24 órára.
• Szereld össze ANKARSRUMOT a habverővel, amely az alapkészlet része. Nézd meg ebben a videóban, mi minden rejt a kezdő doboz!
• A tojássárgáját a cukorral keverd ki, majd tedd bele a kikapart vaníliarudat.
• Most töltsd hozzá a tésztához a tejet és tejszínt és alaposan keverd össze robotgéped segítségével. Ha kész, tedd 30 percre a hűtőbe.
• A sütőt állítsd 200 C-ra.
• A kekszet morzsold össze, keverd össze a kardamommal és a felkockázott vajjal.
• Gyorsan tedd be a sütőbe és 5 perc alatt süsd aranybarnára.
• Most öntsd bele a hűtőben tárolt masszát az ANKARSRUM fagylaltkészítőbe és forgasd 20-25 percig, vagy a kívánt, krémes állag eléréséig.
• A fagylaltot öntsd a formába, úgy, hogy egy adag fagyi, egy adag áfonyalekvár és így tovább, majd a kardamomot és forgasd össze a megpirított kekszel. A tetejére is tegyél díszítésnek a kekszből és egy éjszakára tedd be a fagyasztóba.