gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Sajttorta fagylalt formában

2022. 06. 22.

Sajttorta fagylalt formában

Imádod a sajttortát, de a nagy melegben túl tömény? Most megmutatjuk, milyen az, ha fagyit készítünk belőle! Sajttortás fagyink receptje most is az ANKARSRUM receptkönyvből való!

Hozzávalók:

4 tojás sárgája

150 gramm cukor

250 gramm tej

150 gramm tejszín

1 vaníliarúd

50 ml áfonyalekvár

100 gramm keksz

2,5 gramm kardamom

25 gramm vaj

Sajttorta fagylalt formában lépésről-lépésre:

• Helyezd a fagyasztótálat a fagyasztóba, -18 ºC-ra, 20-24 órára.

• Szereld össze ANKARSRUMOT a habverővel, amely az alapkészlet része. Nézd meg ebben a videóban, mi minden rejt a kezdő doboz!

• A tojássárgáját a cukorral keverd ki, majd tedd bele a kikapart vaníliarudat.

• Most töltsd hozzá a tésztához a tejet és tejszínt és alaposan keverd össze robotgéped segítségével. Ha kész, tedd 30 percre a hűtőbe.

• A sütőt állítsd 200 C-ra.

• A kekszet morzsold össze, keverd össze a kardamommal és a felkockázott vajjal.

• Gyorsan tedd be a sütőbe és 5 perc alatt süsd aranybarnára.

• Most öntsd bele a hűtőben tárolt masszát az ANKARSRUM fagylaltkészítőbe és forgasd 20-25 percig, vagy a kívánt, krémes állag eléréséig.

• A fagylaltot öntsd a formába, úgy, hogy egy adag fagyi, egy adag áfonyalekvár és így tovább, majd a kardamomot és forgasd össze a megpirított kekszel. A tetejére is tegyél díszítésnek a kekszből és egy éjszakára tedd be a fagyasztóba.

ANKA tipp:

A fagyit tálaláskor díszítsd áfonyadarabokkal!