Krémes mézeskalács ízű fagyi
2024. 12. 18.
Ha egy különleges, téli hangulatú fagyira vágysz, próbáld ki ezt a mézeskalácsos fagyi receptet! Az Ankarsrum Assistent robotgéppel könnyedén elkészítheted, és biztosan mindenki imádni fogja. A mézeskalács íze tökéletesen illik a selymes, krémes fagyiba, így igazi ünnepi finomságot kapsz.
Hozzávalók
- 600 ml tejszín
- 400 g sűrített tej
- 200 g mézeskalács sütemény (aprítva)
Elkészítés lépésről lépésre:
- Használat előtt tedd a fagyitálat 24 órára a fagyasztóba, hogy jól lehűljön. Ez segít abban, hogy a fagyi a lehető legkrémesebb legyen.
- Állítsd össze az Ankarsrum Assistent robotgépet a habverő tállal és a habverő ernyőkkel. Keverd fel a tejszínt lágy habbá, hogy a fagyi textúrája szép és sima legyen.
- Add hozzá a sűrített tejet és a mézeskalácsok 2/3-át a felvert tejszínhez. Óvatosan keverd össze a hozzávalókat, hogy a mézeskalács apró darabjai szépen eloszoljanak a keverékben.
- Állítsd össze az Ankarsrum Assistent robotgépedet a fagylaltkészítővel. Indítsd el a gépet alacsony fordulatszámon, és lassan öntsd bele a keveréket a fedelén lévő nyíláson keresztül. Hagyd a gépet körülbelül 20 percig dolgozni, amíg a fagyi krémessé válik.
- Miután a fagyi elkészült, tedd a tetejére a maradék aprított mézeskalács süteményeket, hogy még ínycsiklandóbb legyen.
- Tedd vissza a fagyit a fagyasztóba, és hagyd legalább 30 percig fagyasztani, hogy a fagyi megszilárduljon.
- Tálalás előtt 5 perccel vedd ki a fagyasztóból, hogy könnyebben formázható legyen. Kanalazz belőle finom gombócokat, és élvezd a mézeskalácsos fagyi egyedi ízét!
Anka tipp:
Ha szeretnéd egy kicsit feldobni a fagyit, próbálj hozzáadni apró csokoládédarabokat vagy kandírozott narancshéjat, hogy még gazdagabb ízvilágot kapj.