gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Csábítóan krémes citromfagyi recept

2024. 06. 10.

Csábítóan krémes citromfagyi recept

A házi készítésű fagylalt előnye, hogy pontosan tudod, mi kerül bele, és az ízét is teljesen a saját ízlésedre szabhatod. Az élénk citromos íz és a selymesen lágy állag tökéletes harmóniája egy igazán üdítő élményt nyújt. Akár egy forró nyári napra keresel hűsítő édességet, akár egy könnyed desszertet szeretnél készíteni a családnak, ez a recept minden alkalomra ideális. Élvezd a frissességet egy gombóc krémes citromos fagylalttal!

Hozzávalók: 

Citromkrémhez:

2 tojássárgája

1 tojás

200 g cukor

2 citrom

100 g vaj

Fagylalthoz:

600 ml tejszín

175 ml sűrített tej

 

Mielőtt nekikezdesz, tedd a fagyi tálat a fagyasztóba 24 órára!

1. Kezdd a citromok héjának reszelésével. Közben csatlakoztasd a citrusfacsarót az Ankarsrum robotgépedhez, és facsard ki a citromok levét.

2. Egy nagy tálban keverd össze a tojássárgákat, az egész tojást és a cukrot. Vízgőz fölött kezdd el összekeverni a tojásos keveréket a citromlével és a citrom héjával. 

3. Folyamatosan keverd, amíg a keverék besűrűsödik és krémes állagúvá válik.

4. Vedd le a keveréket a tűzről, és add hozzá a vajat. Keverd addig, amíg a vaj teljesen fel nem oldódik, majd hagyd a citromkrémet teljesen kihűlni.

5. Egy nagy keverőtálban keverd össze a tejszínt és a sűrített tejet.

6. Amikor a citromkrém kihűlt, lassan add hozzá a tejszínes keverékhez. Óvatosan keverd össze, hogy a citromkrém egyenletesen eloszoljon.

7. Szereld össze a fagylaltkészítő tálad és indítsd el az Ankarsrum robotgéped alacsony fordulatszámon, és lassan adagold a keveréket a fedélen lévő nyíláson keresztül. Hagyd a gépet körülbelül 20 percig futni, majd adj hozzá még több citromkrémet.

8. Legalább 30 percig tedd be a fagyasztóba, majd tálalás előtt 5 perccel vedd ki a fagylaltot a fagyasztóból, hogy könnyebben gombócolható legyen.

 

Amennyiben további ínycsiklandó receptekre vágysz, kövesd Facebook oldalunkat, és szerezd be az Ankarsrum robotgépet, hogy könnyedén elkészíthesd a legfinomabb falatokat!