Csábítóan krémes citromfagyi recept
2024. 06. 20.
A házi készítésű fagylalt előnye, hogy pontosan tudod, mi kerül bele, és az ízét is teljesen a saját ízlésedre szabhatod. Az élénk citromos íz és a selymesen lágy állag tökéletes harmóniája egy igazán üdítő élményt nyújt. Akár egy forró nyári napra keresel hűsítő édességet, akár egy könnyed desszertet szeretnél készíteni a családnak, ez a recept minden alkalomra ideális. Élvezd a frissességet egy gombóc krémes citromos fagylalttal!
Hozzávalók:
Citromkrémhez:
2 tojássárgája
1 tojás
200 g cukor
2 citrom
100 g vaj
Fagylalthoz:
600 ml tejszín
175 ml sűrített tej
Mielőtt nekikezdesz, tedd a fagyi tálat a fagyasztóba 24 órára!
1. Kezdd a citromok héjának reszelésével. Közben csatlakoztasd a citrusfacsarót az Ankarsrum robotgépedhez, és facsard ki a citromok levét.
2. Egy nagy tálban keverd össze a tojássárgákat, az egész tojást és a cukrot. Vízgőz fölött kezdd el összekeverni a tojásos keveréket a citromlével és a citrom héjával.
3. Folyamatosan keverd, amíg a keverék besűrűsödik és krémes állagúvá válik.
4. Vedd le a keveréket a tűzről, és add hozzá a vajat. Keverd addig, amíg a vaj teljesen fel nem oldódik, majd hagyd a citromkrémet teljesen kihűlni.
5. Egy nagy keverőtálban keverd össze a tejszínt és a sűrített tejet.
6. Amikor a citromkrém kihűlt, lassan add hozzá a tejszínes keverékhez. Óvatosan keverd össze, hogy a citromkrém egyenletesen eloszoljon.
7. Szereld össze a fagylaltkészítő tálad és indítsd el az Ankarsrum robotgéped alacsony fordulatszámon, és lassan adagold a keveréket a fedélen lévő nyíláson keresztül. Hagyd a gépet körülbelül 20 percig futni, majd adj hozzá még több citromkrémet.
8. Legalább 30 percig tedd be a fagyasztóba, majd tálalás előtt 5 perccel vedd ki a fagylaltot a fagyasztóból, hogy könnyebben gombócolható legyen.