ANKARSRUM csupacsoki fagyicsodája
2023. 05. 17.
A csokoládé fagylalt örök klasszikus. Ízének egyik titka, hogy kiváló alapanyagokból készítsük el, miközben szívünket betölti a szeretet. Ankarsrum robotgéped fagylaltkészítője partnered lesz ebben, hiszen nem fáradsz majd el, az eredmény viszont maga lesz a csoda. Az összeszerelésben segít ez a videónk!
Receptünk az Ankarsrum receptkönyvből való.
Hozzávalók:
90 gramm cukor
3 tojássárgája
300 ml tej
100 ml tejszín
0,5 gramm só
100 gramm étcsokoládé (70%-os)
A díszítéshez: reszelt étcsokoládé.
ANKARSRUM csupacsoki fagyicsodája lépésről lépésre:
Előző nap helyezd a fagyasztótálat a fagyasztóba 20-24 órára.
Szereld össze az Ankarsrum robotgépedet a habverő és krémkeverő szettel, mely a kezdődoboz része, de külön is megvásárolható.
A tojássárgáját és a cukrot keverd habosra.
Forrald fel a tejet és a tejszínt a sóval. A csokoládét darabold fel, vagy törd össze nagyobb darabokra és add a keverékhez. Addig kevergesd, amíg a csokoládé elolvad. Most add hozzá a tojássárgáját és a cukrot, amelyet már habosra kevertél korábban és keverd össze az egészet. Párold lassú tűzön, nagyjából 84 °C-on, ügyelve arra, hogy ne forrjon fel.
Most tedd be ezt a keveréket a hűtőbe, és hagyd lehűlni a hűtőszekrény hőmérsékletére.
Szereld össze Ankarsrum robotgépedet a fagylaltkésztővel. Az összeszerelésben segít ez a videónk! Öntsd bele a fedél nyílásán keresztül ezt a masszát a fagyasztótálba.
A robotgép keverje közepes sebességgel a masszát 20-30 percig, amíg el nem éri a kívánt állagot.
Azonnal fagyaszd is le a kész masszát, tálalásig.
ANKA tipp:
Tálald csokireszelékkel, és/vagy tejszínhabbal!