gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

ANKARSRUM csupacsoki fagyicsodája

2023. 05. 17.

ANKARSRUM csupacsoki fagyicsodája

A csokoládé fagylalt örök klasszikus. Ízének egyik titka, hogy kiváló alapanyagokból készítsük el, miközben szívünket betölti a szeretet. Ankarsrum robotgéped fagylaltkészítője partnered lesz ebben, hiszen nem fáradsz majd el, az eredmény viszont maga lesz a csoda. Az összeszerelésben segít ez a videónk!

Receptünk az Ankarsrum receptkönyvből való.

Hozzávalók:

90 gramm cukor

3 tojássárgája

300 ml tej

100 ml tejszín

0,5 gramm só

100 gramm étcsokoládé (70%-os)

A díszítéshez: reszelt étcsokoládé.

ANKARSRUM csupacsoki fagyicsodája lépésről lépésre:

Előző nap helyezd a fagyasztótálat a fagyasztóba 20-24 órára.

Szereld össze az Ankarsrum robotgépedet a habverő és krémkeverő szettel, mely a kezdődoboz része, de külön is megvásárolható.

A tojássárgáját és a cukrot keverd habosra.

Forrald fel a tejet és a tejszínt a sóval. A csokoládét darabold fel, vagy törd össze nagyobb darabokra és add a keverékhez. Addig kevergesd, amíg a csokoládé elolvad. Most add hozzá a tojássárgáját és a cukrot, amelyet már habosra kevertél korábban és keverd össze az egészet. Párold lassú tűzön, nagyjából 84 °C-on, ügyelve arra, hogy ne forrjon fel.

Most tedd be ezt a keveréket a hűtőbe, és hagyd lehűlni a hűtőszekrény hőmérsékletére.

Szereld össze Ankarsrum robotgépedet a fagylaltkésztővel. Az összeszerelésben segít ez a videónk! Öntsd bele a fedél nyílásán keresztül ezt a masszát a fagyasztótálba.

A robotgép keverje közepes sebességgel a masszát 20-30 percig, amíg el nem éri a kívánt állagot.

Azonnal fagyaszd is le a kész masszát, tálalásig.

 

ANKA tipp:

Tálald csokireszelékkel, és/vagy tejszínhabbal!