gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Svéd húsgolyó, házi fettuccine tésztával

2023. 09. 28.

Svéd húsgolyó, házi fettuccine tésztával

A svédek a húsgolyó készítés avatott nagymesterei. Eheti receptünk egy klasszikus kedvenc, mely finom egytálétel: elfogyasztása örömet okoz majd az egész családnak! Receptünk ismét az ANKARSRUM receptkönyvből való.

Hozzávalók - fettuccine:

1 adag házi tészta, melynek elkészítéséhez a pontos receptet ITT olvashatod el. A tészta durum változatát EBBEN A CIKKBEN, vagy meg is nézheted EBBEN a videóban.

Frissen reszelt parmezán, amelyet EZZEL a fejrésszel tudod körömkímélő módon elkészíteni.

Hozzávalók - húsgombóc

500 gramm marhahús, daráld le ANKARSRUM húsdaráló fejrészével!

1 szem burgonya

50 gramm finomra reszelt parmezán

50 gramm pármai sonka, apróra vágva

1 darab préselt fokhagymagerezd

fél darab apróra vágott vöröshagyma

60 gramm zsemlemorzsa só és bors ízlés és kóstolás szerint

2 ek tejszín

vaj a sütéshez

Hozzávalók - paradicsomszósz:

6 darab hámozott paradicsom

1 darab hagyma apróra vágva

1 evőkanál vaj

200 ml víz

50 ml olívaolaj

1 evőkanál paradicsompüré

1 evőkanál méz

1 citrom héja és leve, melyhez ajánljuk EZT a fejrészt

friss bazsalikom

só és bors 

Svéd húsgolyó, házi fettuccine tésztával, lépésről lépésre

Fettuccine:

1. Fordítsd Ankarsrum robotgépedet az oldalára és rögzítsd a lasagne tésztahengert, ebben segítségedre lesz ez a videó.

2. Oszd fel a tésztát kisebb darabokra. A legvékonyabb tészta érdekében használd először a tészta nyújtó fejrészt és készíts vékony tészta lapokat.

3. Indítsd el az ANKARSRUM robotgépedet kis sebességgel, futtasd le a tésztalapokat a szélesmetélt készítő fejrészen keresztül, majd tedd őket kilisztezett felületre. Ebben a videóban megmutatjuk, hogyan.

4. Tedd lobogó vízbe és 2-3 percig főzd, vagy ha többet is készítesz, akkor szárítsd le őket későbbi felhasználásra.

Parmezán:

1. Fordítsd ANKARSRUMOT az oldalára és szereld rá a sajtreszelő fejrészt.

2. Indítsd el és reszeld le a parmezán sajtot, EZZEL a fejrésszel.

Húsgombóc és paradicsomszósz:

1. Fordítsd a robogépet ismét az oldalára, szereld rá a húsdarálófejrészt a 4.5 mm-es húdaráló tárcsával.

2. Vágd a húst vastag darabokra és daráld le közepes sebességgel. Nézd meg EBBEN a videóban, hogy milyen egyszerűen működik ez a húsdaráló fejrésszel.

3. A húsdarálás után tedd bele a darálóba a fél nyers hagymát, a burgonyát vagy egy sárgarépa darabot, hogy az egész hús kijöjjön a darálóból

4. Dolgozd össze a húst, a pármai sonkát, a parmezánt, a fokhagymát, a hagymát és a zsemlemorzsát egynemű masszává.

5. Add hozzá a tejszínt.

6. Formálj húsgolyókat, könnyebb, ha benedvesíted a kezed, így nem ragad majd rá a hús, majd pirítsd meg őket a vajon, egy serpenyőben.

Paradicsomszósz:

1. Vágd nagyobb darabokra a paradicsomot és párold meg a hagymával egy serpenyőben.

2. Add hozzá a vizet, az olívaolajat, a paradicsompürét, a mézet és egy citrom héját, illetve levét.

3. Főzd 10 percig, fűszerezd sóval és borssal.

4. Pürésítsd le a mártást, majd öntsd a serpenyőbe a húsgombócokat és párold őket pár percig együtt.

5. Szórj a tetejére apróra vágott bazsalikomot és friss, reszelt parmezánt.

6. Tálald a házi fettuccinne tésztával.

ANKA TIPP:

Előételnek készítsd házi focaccia szendvicskenyeret!


Kapcsolódó termékeink