gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Durum tészta, Ankarsrum robotgéppel

2023. 09. 28.

Durum tészta, Ankarsrum robotgéppel

Mutatunk egy családi gasztroprogramot, a hűvösebb, esősebb, őszies napokra. Készítsetek házilag durum tésztát, amely ízletes, könnyen elkészül és vidám, közös tevékenységet kínál, hiszen együtt készíthetitek el! Receptünk most is, mint mindig, az ANKARSRUM receptkönyvből való.

Hozzávalók:

500 gramm durumbúza liszt

7 darab tojás

3,5 evőkanál olaj

Házi durumtészta készítése Ankarsrum robotgéppel, lépésről-lépésre:

• Szereld össze Ankarsrumot az alapkészletben található 7 literes rozsdamentes acél keverőtállal, a dagasztó spirálkampóval és a dagasztó hengerrel, valamint a keverőtálhoz való lehúzóval, amely megakadályozza, hogy az edény falára tapadjon a tészta.

• Töltsd bele a lisztet a tálba, és indítsd el ANKARSRUMOT kis sebességgel.

• Egyenként add hozzá egy tojásokat.

• Öntsd hozzá az olajat, és szükség szerint húzd be a kart a tál közepe felé, hogy elősegítsd az összetevők egyenletes dagasztását. Rögzítsd a kart 1 hüvelyknyire a tál szélétől, amíg a tészta összeállt. Állítsd az időzítőt 8 percre, és hagyd a robotgépet dagasztani.

• Most helyezd a tésztát lisztezett felületre, és gyúrd át.

• Fedd le és hagyd pihenni a hűtőszekrényben legalább 30 percig.

ANKA TIPP:

Saját tészta készítésekor fontos, hogy a tésztát pihentessük, mielőtt feltekerjük.


Kapcsolódó termékeink