Durum tészta, Ankarsrum robotgéppel
2023. 09. 28.
Mutatunk egy családi gasztroprogramot, a hűvösebb, esősebb, őszies napokra. Készítsetek házilag durum tésztát, amely ízletes, könnyen elkészül és vidám, közös tevékenységet kínál, hiszen együtt készíthetitek el! Receptünk most is, mint mindig, az ANKARSRUM receptkönyvből való.
Hozzávalók:
500 gramm durumbúza liszt
7 darab tojás
3,5 evőkanál olaj
Házi durumtészta készítése Ankarsrum robotgéppel, lépésről-lépésre:
• Szereld össze Ankarsrumot az alapkészletben található 7 literes rozsdamentes acél keverőtállal, a dagasztó spirálkampóval és a dagasztó hengerrel, valamint a keverőtálhoz való lehúzóval, amely megakadályozza, hogy az edény falára tapadjon a tészta.
• Töltsd bele a lisztet a tálba, és indítsd el ANKARSRUMOT kis sebességgel.
• Egyenként add hozzá egy tojásokat.
• Öntsd hozzá az olajat, és szükség szerint húzd be a kart a tál közepe felé, hogy elősegítsd az összetevők egyenletes dagasztását. Rögzítsd a kart 1 hüvelyknyire a tál szélétől, amíg a tészta összeállt. Állítsd az időzítőt 8 percre, és hagyd a robotgépet dagasztani.
• Most helyezd a tésztát lisztezett felületre, és gyúrd át.
• Fedd le és hagyd pihenni a hűtőszekrényben legalább 30 percig.
ANKA TIPP:
Saját tészta készítésekor fontos, hogy a tésztát pihentessük, mielőtt feltekerjük.