Házi ravioli spenóttal és ricottával
2024. 04. 08.
A friss és ínycsiklandó házi ravioli mindig garantált siker az ebédlőasztalon. A saját készítésű tészta és az ízes, spenótos-ricottás töltelék páratlanul finom kombinációját kínálja, melyet egyszerűen lehet elkészíteni otthon is. Ebben a receptben részletes lépéseket találsz, hogy hogyan készítsd el a tökéletes házi raviolit, lépésről lépésre.
Tészta:
500 g durumbúzaliszt (finomra őrölt búzadara vagy tésztaliszt)
7 tojás
3,5 evőkanál étolaj
Spenótos és ricottás töltelék:
100 g friss spenót
50 g ricotta sajt
100 g finomra reszelt parmezán sajt
1 gerezd fokhagyma
Egy citrom héja
Egy citrom leve
Só és fekete bors
1. Állítsd össze az Ankarsrum robotgéped a rozsdamentes acél tállal és a dagasztó karral.
2. A tészta elkészítéséhez tedd a lisztet az előkészített tálba, majd indítsd el az Assistentet alacsony fordulatszámon. Fokozatosan add hozzá a tojásokat, majd öntsd hozzá az olajat. Ha szükséges, húzd a kart a tál közepe felé, hogy a hozzávalók jobban összeálljanak. Amikor a tészta összeáll állítsd a kart 1 hüvelyknyire a tál oldalától. Állítsd be az időzítőt 8 percre, és hagyd dagasztani.
3. Miután elkészült a tészta, tedd azt egy lisztezett sütőfelületre, majd gyúrd rövid ideig. Takard le, és hagyd pihenni a hűtőszekrényben legalább 30 percig.
4. Melegítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben közepes lángon, majd párold a spenótot, amíg a folyadék nagy része elpárolog. Vedd le a tűzről, és keverd össze a ricottával, a felaprított fokhagymával, a reszelt citromhéjjal és -lével. Keverd simára kézi mixerrel vagy a turmix fejrésszel, majd ízlés szerint fűszerezd.
5. Szereld rá a tésztanyújtó fejet az Ankarsrum robotgépedre, majd oszd el a tésztát 3-4 részre. Lapítsd el minden egyes darabot a kezeddel, és a legalacsonyabb sebességen nyújtsd ki a tésztát, a hengert 0-ra állítva. Hajtsd össze a tésztát, majd többször engedd át a tésztahengeren, fokozatosan növelve a henger beállítását.
6. Helyezd a kinyújtott tésztát enyhén lisztezett felületre, majd kend meg a spenótos töltelékkel. Hajtsd a tészta másik felét a töltelékre. Vágd ki a ravioli-darabokat.
7. Főzd a raviolit forrásban lévő sós vízben körülbelül 5 percig, vagy amíg a felszínre úsznak. Tálald forrón, reszelt parmezán sajttal és salátával körítve.
Fedezd fel a könnyebb és ízletesebb konyhai élményt az Ankarsrum konyhai robotgéppel! Vásárold meg most, és böngéssz tovább a weboldalunkon, hogy még több inspiráló receptet megismerhess!