gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Házi ravioli spenóttal és ricottával

2024. 04. 08.

Házi ravioli spenóttal és ricottával

A friss és ínycsiklandó házi ravioli mindig garantált siker az ebédlőasztalon. A saját készítésű tészta és az ízes, spenótos-ricottás töltelék páratlanul finom kombinációját kínálja, melyet egyszerűen lehet elkészíteni otthon is. Ebben a receptben részletes lépéseket találsz, hogy hogyan készítsd el a tökéletes házi raviolit, lépésről lépésre.

Tészta:

500 g durumbúzaliszt (finomra őrölt búzadara vagy tésztaliszt)

7 tojás

3,5 evőkanál étolaj

Spenótos és ricottás töltelék:

100 g friss spenót

50 g ricotta sajt

100 g finomra reszelt parmezán sajt

1 gerezd fokhagyma

Egy citrom héja

Egy citrom leve

Só és fekete bors

 

1. Állítsd össze az Ankarsrum robotgéped a rozsdamentes acél tállal és a dagasztó karral.

2. A tészta elkészítéséhez tedd a lisztet az előkészített tálba, majd indítsd el az Assistentet alacsony fordulatszámon. Fokozatosan add hozzá a tojásokat, majd öntsd hozzá az olajat. Ha szükséges, húzd a kart a tál közepe felé, hogy a hozzávalók jobban összeálljanak. Amikor a tészta összeáll állítsd a kart 1 hüvelyknyire a tál oldalától. Állítsd be az időzítőt 8 percre, és hagyd dagasztani.

3. Miután elkészült a tészta, tedd azt egy lisztezett sütőfelületre, majd gyúrd rövid ideig. Takard le, és hagyd pihenni a hűtőszekrényben legalább 30 percig.

4. Melegítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben közepes lángon, majd párold a spenótot, amíg a folyadék nagy része elpárolog. Vedd le a tűzről, és keverd össze a ricottával, a felaprított fokhagymával, a reszelt citromhéjjal és -lével. Keverd simára kézi mixerrel vagy a turmix fejrésszel, majd ízlés szerint fűszerezd.

5. Szereld rá a tésztanyújtó fejet az Ankarsrum robotgépedre, majd oszd el a tésztát 3-4 részre. Lapítsd el minden egyes darabot a kezeddel, és a legalacsonyabb sebességen nyújtsd ki a tésztát, a hengert 0-ra állítva. Hajtsd össze a tésztát, majd többször engedd át a tésztahengeren, fokozatosan növelve a henger beállítását.

6. Helyezd a kinyújtott tésztát enyhén lisztezett felületre, majd kend meg a spenótos töltelékkel. Hajtsd a tészta másik felét a töltelékre. Vágd ki a ravioli-darabokat. 

7. Főzd a raviolit forrásban lévő sós vízben körülbelül 5 percig, vagy amíg a felszínre úsznak. Tálald forrón, reszelt parmezán sajttal és salátával körítve.

 

Fedezd fel a könnyebb és ízletesebb konyhai élményt az Ankarsrum konyhai robotgéppel! Vásárold meg most, és böngéssz tovább a weboldalunkon, hogy még több inspiráló receptet megismerhess!


Kapcsolódó termékeink