gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Isteni spenótos lasagne ricottával

2024. 04. 23.

Isteni spenótos lasagne ricottával

Ahogy a kreatív szakácsok mindig új utakat keresnek az ízek felfedezésére, úgy született meg ez a spenótos ricotta lasagne recept is, hogy kielégítse azokat, akik a hagyományos lasagnétól eltérő ízélményre vágynak. A friss spenót lágysága, a ricotta krémes textúrája és a fűszeres paradicsomszósz kifinomult ízvilága egy csodás harmóniát teremt a tányéron.

Ez a fogás nemcsak ízletes, hanem tápláló is, megőrizve a lasagne hagyományos gazdagságát, miközben könnyedséget és frissességet csempész az étkezésbe. Receptünk ezúttal is az Ankarsrum receptkönyvből való.

Lasagne tészta

500 g durumbúzaliszt

7 tojás

3,5 evőkanál olaj

Paradicsomszósz

2 evőkanál olívaolaj

1 hagyma

3 gerezd fokhagyma

1 teáskanál szárított kakukkfű

1 teáskanál szárított bazsalikom

½ teáskanál cayenne-bors

3 evőkanál paradicsompüré

1 evőkanál fehérborecet

400 g paradicsomszósz

100 g víz

1 evőkanál méz vagy 1 teáskanál cukor

Só és fekete bors

20 g friss bazsalikom

Béchamel

3 evőkanál vaj

500 g tej

100 g tejszín

½ teáskanál só

1 ml fehér bors

½ teáskanál szegfűbors

Spenótos ricotta töltelék

200 g ricotta

200 g friss spenótlevél

½ teáskanál só

Fekete bors

120 g reszelt sajt

 

1. Állítsd össze az Ankarsrum robotgéped a rozsdamentes acél tállal és a dagasztó hengerrel. A tészta elkészítéséhez tedd a lisztet az előkészített tálba, majd indítsd el az Assistentet alacsony fordulatszámon. Fokozatosan add hozzá a tojásokat, majd öntsd hozzá az olajat. Ha szükséges, húzd a kart a tál közepe felé, hogy a hozzávalók jobban összeálljanak. Amikor a tészta összeáll állítsd a dagasztó kart 1 hüvelyknyire a tál oldalától. Állítsd be az időzítőt 8 percre, és hagyd Ankát dagasztani.

2. Miután elkészült a tészta, tedd azt egy lisztezett sütőfelületre, majd gyúrd rövid ideig. Takard le, és pihentesd hűtőszekrényben legalább 30 percig.

3. Következő lépésként készítsd el a paradicsomszószt. Vágd fel a hagymát és a fokhagymát, majd pirítsd olívaolajon serpenyőben, amíg üveges nem lesz. Add hozzá a paradicsompürét, fűszereket és az ecetet, majd párold néhány percig. Öntsd hozzá a paradicsomlevet, vizet és mézet, majd közepes lángon főzd körülbelül 30 percig. Ízesítsd sóval és fekete borssal, majd keverd bele a friss bazsalikomot.

4. Olvaszd fel a vajat egy serpenyőben a béchamel szószhoz. Keverd hozzá a lisztet, majd keverd körülbelül 30 másodpercig. Lassan öntsd hozzá a tejet, és keverd simára. Csökkentsd a hőt, majd adj hozzá sót, fehér borsot és szegfűszeget. Főzd, amíg krémes állagú nem lesz. Ügyelj arra, hogy ne égjen meg.

5. A spenótos ricotta töltelékhez keverd össze az összes hozzávalót egy tálban.

6. Fektesd az Ankarsrumot az oldalára, és állítsd össze a Lasagna tésztanyújtó fejjell. Oszd fel a tésztát kisebb darabokra, és mindegyik darabot nyújtsd ki úgy, hogy  kb. 2 mm vastagságú, max. 8-10 cm szélesek legyenek. A lasagne lapokat hagyd pihenni egy nedves törülközőn, hogy ne száradjanak ki, majd vágd ollóval a sütőedényednek megfelelő méretű lapokra.

7. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Az edényben rétegezd a hozzávalókat: kezdd a paradicsomszósszal és béchamellel, majd jöhetnek a tésztalapok, ezután ricotta töltelék, ismét tésztalapok, és folytasd így. A tetejére paradicsomszósz, béchamel és reszelt sajt kerüljön.

8. Süsd körülbelül 20-25 percig (fedetlenül), majd tálald friss bazsalikommal!

 

Látogass el weboldalunkra, ahol számos ínycsiklandó recept közül válogathatsz, és rendeld meg az Ankarsrum robotgéped, hogy könnyedén elkészíthesd a legfinomabb tésztákat!


Kapcsolódó termékeink