Fahéjas donut típusú fánk
2022. 08. 03.
Szeretjük a házi fánkot és most megmutatjuk, mennyire könnyen elkészíthető ANKARSRUM robotgéppel.
A dagasztást elvégzi helyetted, így máris tisztább lesz a konyhád. Variáld kedvenc feltéteddel és fogyasszátok örömmel.
Receptünk most is az ANKARSRUM receptkönyvből való és most receptvideós segítséget is adunk hozzá.
Recept – 10 db fánkhoz
Hozzávalók a tésztához:
20 gramm élesztő
50 gramm vaj
200 ml tej
70 gramm cukor
1 darab tojás
½ teáskanál só
½ citrom (héja)
390-420 gramm búzaliszt
Hozzávalók a sütéshez:
1 liter olaj
Cukor ízlés szerint
Fahéj ízlés szerint
Fahéjas donut típusú fánk lépésről lépésre:
• Nézd meg a recept videót! Szereld össze ANKÁT a 7 literes rozsdamentes acél keverőtállal, a dagasztó spirálkampóval és a dagasztó hengerrel, valamint a keverőtálhoz való lehúzóval, amely megakadályozza, hogy az edény falára tapadjon a tészta. Ezek az alapkészlet részei, ismerd meg a doboz tartalmát IDE és IDE kattintva!
• Morzsold bele az élesztőt a tálba. Olvassz fel a vajat egy serpenyőben, és öntsd hozzá a tejet.
• Melegítsd fel maximum 37°C-ra és öntse rá a fém tálban lévő élesztőre.
• Mosd add hozzá a cukrot, a sót, a tojást, a citromot és fokozatosan adagolva a liszt nagy részét. Kapcsold be ANKARSUM robotgépedet és dagaszd 10 percig. A tésztának ragacsosnak, de jól kezelhetőnek kell lennie. Amennyiben kétségeid vannak, hogy megfelelő-e a tésztád állaga, kattints ide a videóért. Ha kész, tedd a tésztát lisztezett felületre és kb. 1 cm vastag tésztává nyújtsd ki. Kör alakú pogácsaszaggatóval, vagy pohárral, tállal szaggass ki kör alakú formákat, majd szaggass egy kisebb lukat a közepén. Ha készen vagy, hagyd megkelni, pihentesd tiszta, száraz konyharuha alatt 2-3 órán át.
• Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben 175°C-ra és sütsd meg a fánkokat mindkét oldalukon 1 percig, majd csepegtesd le őket. Itasd le róluk a felesleges olajat papírtörlővel. Ha ez megvan, még melegen hempergesd meg a fánkokat a cukor és a fahéj elegyébe.