gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Ketchup házilag, Ankarsrum robotgéppel

2023. 04. 21.

Ketchup házilag, Ankarsrum robotgéppel

Mai receptünkben a házi ketchup-ot készítjük el. Próbáld ki Te is ezt a könnyen, egészségesen, ízfokozó adalékok és színezőanyagok nélkül elkésztett receptet és többé nem lesz opció a bolti változat.

Hozzávalók körülbelül 1,5 literhez

1 fej hagyma

1 zeller szár

2 gerezd fokhagyma

2 evőkanál olívaolaj

800 g paradicsom

400 gramm paradicsomszósz, passzírozva, vagy leturmixolva

200 ml víz

1 evőkanál Worcestershire szósz

1 evőkanál őrölt gyömbér

1 evőkanál szárított bazsalikom

1 evőkanál szárított kakukkfű

½ evőkanál őrölt koriander

½ evőkanál szárított édeskömény

½ evőkanál só

1 teáskanál szárított chili

150 ml vörösbor-ecet

80-160 g barna cukor ízlés szerint, vagy ennek megfelelő édesítőszer

Házi ketchup lépésről-lépésre:

1. Vágd apróra a hagymát, a zellert és a fokhagymát, tedd egy serpenyőbe és párold üvegesre, amíg meg nem puhulnak.

2. Add hozzá a Worcestershire szószt, a gyömbért, a bazsalikomot, a kakukkfüvet, a koriandert, a chilit, a sót és az édesköményt.

3. Vágd fel a paradicsomot és a szósszal együtt add hozzá. Ezután tegyél hozzá vizet. Hagyd 20 percig főni és időnként keverd meg.

4. Szereld össze Ankarsrum robotgépedet a turmixgéppel.

5. Add hozzá a mártást és simán keverd össze.

6. Csepegtesd le a mártást, majd öntsd tiszta serpenyőbe, add hozzá cukrot és ecetet. Forrald kb. 10 percig.

7. Kóstold meg és ha szükséges, ízesítsd még sóval, cukorral és fűszerekkel.

8. Öntsd üvegbe, hagyd lehűlni, majd tedd be a hűtőszekrénybe, hogy összeálljon.

ANKA TIPP: Csatos üvegbe téve remek gasztro ajándék. Cukor helyett használj cukorpótlót így diabetikussá tehető a ketchup.

Kapcsolódó termékeink