Lapos mézeskalács torta cukormázzal
2022. 12. 18.
Mutatunk egy süteményt, amelyet az ünnep előtt 2 nappal is elkészíthetsz, hogy ne Szenteste napján kelljen még a desszerttel is foglalkoznod, de le is fagyaszthatod, így akár a szilveszteri buli különlegessége is lehet.
Hozzávalók a tésztához:
200 gramm vaj
200 ml zabtej
140 gramm világos barna cukor
120 gramm cukorszirup
300 gramm liszt
1 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
1/2 teáskanál só
1 tk fahéj
1 tk kardamom
1/2 evőkanál mézeskalács fűszer
A tetejére, díszítésnek
200 ml tejszín
150 gramm krémsajt
150 gramm vörösáfonyalekvár
60 gramm porcukor
Lapos mézeskalács torta, cukormázzal lépésről lépésre:
1. Nézd meg ezt a receptvideót!
2. A tésztakészítéshez szereld össze ANKARSRUM robotgépedet a 7 literes rozsdamentes acél keverőtállal, a dagasztó spirálkampóval és a dagasztó hengerrel, valamint a keverőtálhoz való lehúzóval, amely megakadályozza, hogy az edény falára tapadjon a tészta. Ezek az alapkészlet részei, ismerd meg a doboz tartalmát IDE és IDE kattintva!
3. Tedd bele a tálba a vajat, a tejet, a barna cukrot és a szirupot, majd ANKARSRUM robotgéped segítségével keverd össze.
4. Folyamatos keverés mellett fokozatosan adagolva add hozzá a száraz hozzávalókat. Amikor hozzáadtad a liszt körülbelül felét, akkor rögzítsd a kart 2-4 cm-re az edény falától és folytasd a keverést.
5. Ha kész a tészta, nyújts ki és tedd bele egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
6. Süsd meg a sütőben, 180 C-on 15-20 perc alatt elkészül.
Díszítés lépésről lépésre:
1. Szereld össze ANKARSUM robotgépedet a 3.5 literes műanyag keverőtállal és a dupla habverő szárral, melyek szintén a kezdőkészlet részei.
2. Tedd bele a tejszínt és keverd habosra, majd add hozzá a krémsajtot, a lekvárt és a porcukrot is.
3. Most kend fel a cukormázat a torta tetejére, végül pedig díszítsd vörösáfonyával.
ANKA tipp:
Tálald süteményként, vagy kisebb falatkákra vágva. Tálald az ANKARSRUM cukrász szett segítségével.