gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

NyárbúcsúztaTORTA málnával

2025. 08. 22.

NyárbúcsúztaTORTA málnával

Mennyei nyárbúcsúztaTORTA, melyet a kardamom tesz különlegessé, a készítését pedig az ANKARSRUM robotgép teszi igazán kellemessé. Receptünket most is az ANKARSRUM receptkönyvben találtuk.

Hozzávalók a zabpehely alaphoz:

  • 60 gramm zabpehely
  • 140 gramm liszt
  • 45 gramm cukor
  • 100 gramm kockára vágott, hideg vaj 
  • 15 gramm cukorszirup
  • 2.5 gramm sütőpor

Hozzávalók a Málna tortához

  • 100  gramm barna vaj 
  • 7.5 gramm kardamom 
  • 4 darab tojás
  • 180 gramm cukor
  • 75  gramm barna porcukor, vagy finom szemű, barna kristálycukor
  • 280  gramm  liszt
  • 15 gramm vaníliás cukor
  • 5 gramm sütőpor
  • 150-200 gramm friss málna

Hozzávalók a tálaláshoz és a díszítéshez:

  • Tejszínhab, vaníliás cukorral ízesítve
  • Friss málnaszemek

 

NyárbúcsúztaTORTA lépésről-lépésre:

  1. Melegítsd elő a sütőt 175 ° C -ra.
  2. Egy serpenyőben pirítsd meg a vajat karamell színűre, majd add hozzá a kardamont és tedd félre hűlni.
  3. Szereld össze ANKARSUM robotgépedet a 3.5 literes műanyag keverőtállal és a dupla habverő szárral, melyek a kezdőkészlet részei, ahogyan az ebben a videóban is látható.
  4. Készítsd elő a zabpehely alapot! Habosítsd tésztává ANKA segítségével az összes hozzávalót és közepes sebességgel keverd 3-5 percig.  
  5. Készítsd elő a málnatortát: Egy másik tálba tedd bele a tojást, a cukrot és a barnacukrot, majd közepes sebességgel, keverd 10 percig a habverő fejrésszel, mely szintén a kezdőkészlet része.
  6. Add hozzá a lisztet, a vaníliás cukrot és a sütőport.
  7. Tedd bele a kardamomos, pirított, már kihűlt vajat és keverd alacsony sebességgel 2-3 percig, amíg minden elkeveredik.
  8. Öntsd a tésztát egy kb. 35x25 cm -es, sütőpapírral bevont tepsibe, add hozzá a málnát és szórd rá a tetejére a zabpehely tésztát.
  9. A süteményt süsd a sütő alsó részén 20-25 percig, majd vedd ki és hagyd teljesen kihűlni. Ezt követően vágd fel tetszőleges méretű darabokra.
  10. A tejszínt verd fel a vaníliával, de nem kell, hogy túl kemény hab legyen.
  11. Tálald az ANKARSRUM cukrász szett segítségével!

 

ANKA tipp: A tetejét díszítsd friss menta levelekkel!