NyárbúcsúztaTORTA málnával
2021. 08. 25.
Mennyei nyárbúcsúztaTORTA, melyet a kardamon tesz különlegessé, a készítését pedig az ANKARSRUM robotgép teszi igazán kellemessé. Receptünket most is az ANKARSRUM receptkönyvben találtuk.
Hozzávalók a zabpehely alaphoz:
60 gramm zabpehely
140 gramm liszt
45 gramm cukor
100 gramm kockára vágott, hideg vaj
15 gramm cukorszirup
2.5 gramm sütőpor
Hozzávalók a Málna tortához
100 gramm barna vaj
7.5 gramm kardamom
4 darab tojás
180 gramm cukor
75 gramm barna porcukor, vagy finom szemű, barna kristálycukor
280 gramm liszt
15 gramm vaníliás cukor
5 gramm sütőpor
150-200 gramm friss málna
Hozzávalók a tálaláshoz és a díszítéshez:
Tejszínhab, vaníliás cukorral ízesítve
Friss málnaszemek
NyárbúcsúztaTORTA lépésről-lépésre:
• Melegítsd elő a sütőt 175 ° C -ra.
• Egy serpenyőben pirítsd meg a vajat karamell színűre, majd add hozzá a kardamont és tedd félre hűlni.
• Szereld össze ANKARSUM robotgépedet a 3.5 literes műanyag keverőtállal és a dupla habverő szárral, melyek a kezdőkészlet részei, ahogyan az ebben a videóban is látható.
• Készítsd elő a zabpehely alapot! Habosítsd tésztává ANKA segítségével az összes hozzávalót és közepes sebességgel keverd 3-5 percig.
• Készítsd elő a málnatortát: Egy másik tálba tedd bele a tojást, a cukrot és a barnacukrot, majd közepes sebességgel, keverd 10 percig a habverő fejrésszel, mely szintén a kezdőkészlet része.
• Add hozzá a lisztet, a vaníliás cukrot és a sütőport.
• Tedd bele a kardamomos, pirított, már kihűlt vajat és keverd alacsony sebességgel 2-3 percig, amíg minden elkeveredik.
• Öntsd a tésztát egy kb. 35x25 cm -es, sütőpapírral bevont tepsibe, add hozzá a málnát és szórd rá a tetejére a zabpehely tésztát.
• A süteményt süsd a sütő alsó részén 20-25 percig, majd vedd ki és hagyd teljesen kihűlni. Ezt követően vágd fel tetszőleges méretű darabokra.
• A tejszínt verd fel a vaníliával, de nem kell, hogy túl kemény hab legyen.
• Tálald az ANKARSRUM cukrász szett segítségével!