gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

NyárbúcsúztaTORTA málnával

2021. 08. 25.

NyárbúcsúztaTORTA málnával

Mennyei nyárbúcsúztaTORTA, melyet a kardamon tesz különlegessé, a készítését pedig az ANKARSRUM robotgép teszi igazán kellemessé. Receptünket most is az ANKARSRUM receptkönyvben találtuk.

Hozzávalók a zabpehely alaphoz:

60 gramm zabpehely

140 gramm liszt

45 gramm cukor

100 gramm kockára vágott, hideg vaj 

15 gramm cukorszirup

2.5 gramm sütőpor

Hozzávalók a Málna tortához

100  gramm barna vaj 

7.5 gramm kardamom 

4 darab tojás

180 gramm cukor

75  gramm barna porcukor, vagy finom szemű, barna kristálycukor

280  gramm  liszt

15 gramm vaníliás cukor

5 gramm sütőpor

150-200 gramm friss málna

Hozzávalók a tálaláshoz és a díszítéshez:

Tejszínhab, vaníliás cukorral ízesítve

Friss málnaszemek

NyárbúcsúztaTORTA lépésről-lépésre:

• Melegítsd elő a sütőt 175 ° C -ra.

• Egy serpenyőben pirítsd meg a vajat karamell színűre, majd add hozzá a kardamont és tedd félre hűlni.

• Szereld össze ANKARSUM robotgépedet a 3.5 literes műanyag keverőtállal és a dupla habverő szárral, melyek a kezdőkészlet részei, ahogyan az ebben a videóban is látható.

• Készítsd elő a zabpehely alapot! Habosítsd tésztává ANKA segítségével az összes hozzávalót és közepes sebességgel keverd 3-5 percig.  

• Készítsd elő a málnatortát: Egy másik tálba tedd bele a tojást, a cukrot és a barnacukrot, majd közepes sebességgel, keverd 10 percig a habverő fejrésszel, mely szintén a kezdőkészlet része.

• Add hozzá a lisztet, a vaníliás cukrot és a sütőport.

• Tedd bele a kardamomos, pirított, már kihűlt vajat és keverd alacsony sebességgel 2-3 percig, amíg minden elkeveredik.

• Öntsd a tésztát egy kb. 35x25 cm -es, sütőpapírral bevont tepsibe, add hozzá a málnát és szórd rá a tetejére a zabpehely tésztát.

• A süteményt süsd a sütő alsó részén 20-25 percig, majd vedd ki és hagyd teljesen kihűlni. Ezt követően vágd fel tetszőleges méretű darabokra.

• A tejszínt verd fel a vaníliával, de nem kell, hogy túl kemény hab legyen.

•  Tálald az ANKARSRUM cukrász szett segítségével!

ANKA tipp:

A tetejét díszítsd friss menta levelekkel!