gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

A nyári esték kötelező italai

2023. 07. 10.

A nyári esték kötelező italai

Hűsítő és frissítő jéghideg italok nyárra

Ha van valami, ami hangulatossá tudja tenni a nyári estéket, az nem más, mint a teraszon ülve megpihenni a fárasztó nap végén és nézni a naplementét vagy hallgatni a természet hangjait. Ki ne kedvelné ezeket a nyugodt perceket? Vagy ki ne szeretne beszélgetni egyet a lemenő nap fényében?

Egyetlenegy dologról kell gondoskodni ahhoz, hogy ez az egész gondtalan legyen, hogy semmi ne ronthassa el a jó hangulatot. Ez az egyetlen dolog az innivaló! Ne engedd, hogy kiszáradjon a szád beszélgetés közben, vagy hogy a dehidratáltság fejfájást okozzon a melegben! Mindig legyen kéznél bőséges mennyiségű innivaló!

 

Sör

A sör igazi nyári ital. Egy jéghideg sör szinte életmentő tud lenni a kánikulában, nagyon jól tud esni nap végén, amikor végre meg tudsz pihenni kicsit.

Ennek csak az egyik oka a hűsítő hatás. Amellett, hogy a hideg hőmérséklet segít felfrissülni, a sör íze is jelentősen hozzátesz az élményhez! A maláta és a komló összetéveszthetetlen íze mintha automatikusan megnyomná a szervezetünkben a „kikapcsolódás” gombot.

És nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy a szénsav is hozzátesz az élményhez: a buborékok is bőven kiveszik a részüket az élmény fokozásából.

Ne is ragozzuk tovább! Szerezz be egy hűtött söradagolót, hogy mindig kéznél legyen a teraszon is a sör, és ne kelljen érte bejárkálni a hűtőhöz!

(Az alkoholos italokat felelősséggel és mértékkel fogyaszd!)

 

Limonádé

Egy másik összetéveszthetetlen nyári ital a limonádé! Ahány ház, annyi változat – ahány nap, annyi új ízt és receptet próbálhatsz ki! Ha szeretsz kísérletezgetni, akkor nem is érdemes visszafogni magad! Szerezz be minél több, minél változatosabb hozzávalókat: a víz, a cukor és a citrom(lé) mellé jöhetnek a citrusok és a bogyós gyümölcsök, a különböző szirupok, és persze a menta, a szegfűszeg és akár a fahéj is!

Mindig legyen elegendő jeged (ehhez jó, ha van otthon jégkockatartó vödör plusz hozzá egy jéglapát), és ha nagyban gondolkozol, akkor italadagoló üveg nélkül ne is vágj bele limonádé készítésébe! Elvégre érdemes nagyobb adagokat készíteni: ha már csináljuk, csináljuk rendesen – ahogy mondani szokás.

 

Frissen facsart narancslé

Végül legyen egy igazán egészséges itóka a listán, ami szintén nagyon jól tud esni a nyári melegben: a frissen facsart narancslé!

Kánikulában különösen fontos, hogy megfelelően hidratálj, ehhez pedig a narancslé kitűnő választás! Ez nem is csak a narancs magas víztartalma miatt igaz, hanem azért is, mert rengeteg vitamint és antioxidáns tartalmaz, amelyek a napfény egyéb káros hatásaival is hatékonyan fel tudják venni a versenyt.

A frissítő élmény annak is köszönhető, hogy a narancs egy citrusféle – a citrusok pedig általában élénkítik az ízlelőbimbókat, ami melegben kifejezetten jól tud esni.

És ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a narancs mint gyümölcs természetes cukrokat tartalmaz, ami hozzájárul ahhoz, hogy szinten tartsd az energiaszintedet, és ne merítsen le az izzasztó meleg.

Kattints, és rendelj még ma egy facsarógépet, hogy minél előbb élvezhesd a frissen facsart narancslé ízélményét!

(Facsarás során a gyümölcsök rostjainak egy jelentős része elvész. Ha nem szeretnél lemondani a rostokról, akkor turmixold a gyümölcsöket: csak egy szuper turmixgépre van szükséged!)

 

Italhűtő: pipa? Hűtött söradagoló: pipa? Italadagoló üveg: pipa? Facsarógép: pipa? Menj végig a listán, ne maradjon ki semmi!