gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Empanadas- spanyol étel, svéd robotgéppel

2022. 10. 31.

Empanadas- spanyol étel, svéd robotgéppel

A kis batyú a pirogue-hoz hasonló, de vékonyabb a tésztája és finomabb a tölteléke. Receptünk most is az ANKARSRUM receptkönyvből való. 

 

Hozzávalók 12 darabhoz

A tésztához:

  • 360 gramm búzaliszt
  • 75 gramm vaj
  • 100 ml tej
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál só
  • tojás a kenéshez

 

Töltelék:

  • 100 gramm darált bárányhús
  • 100 gramm feta sajt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 30 gramm mazsola
  • 30 gramm fekete olajbogyó (durvára vágva)
  • 1 tk kömény
  • 1 tk paprikapor
  • só bors ízlés szerint

 

Töltelék elkészítése

1. A hagymát hámozd meg és vágd apróra.

2. Pirítsd (dinszteld) meg a hagymát és a darált húst az olíva olajon.

3. Fűszerezd a köménnyel, a paprikával, majd sózd és borsozd meg ízlés szerint.

4. Most keverd össze a mazsolával és az olajbogyóval, és hagyd kihűlni, amíg elkészíted a pite tésztáját.

 

Pite tészta elkészítése

1. Melegítsd elő a sütőt 175°C-ra.

2. A tésztakészítéshez szereld össze ANKÁT a 7 literes rozsdamentes acél keverőtállal, a dagasztó spirálkampóval és a dagasztó hengerrel, valamint a keverőtálhoz való lehúzóval, amely megakadályozza, hogy az edény falára tapadjon a tészta. a Dolgozd tehát össze az összes hozzávalót sima tésztává, majd a hűtőben legalább 30 percig pihentetesd.

3. Vedd elő az ANKARSRUM Assistent tésztanyújtó fejrészt és nyújtsd vékonyra a tésztát, majd szaggass ki 12 darab kört a tányérokba és a felére kenj hústölteléket. A tetejére tegyél morzsolt feta sajtot.

4. Hajtsd be a tésztákat úgy, hogy félhold alakot kapj és villával nyomd össze a széleit.

5. Helyezd őket egy sütőlapra és kend le a tetejüket a felvert tojással.

6. Süsd meg őket a sütő közepén körülbelül 25 percig.

 

ANKA tipp:

Tálald különböző mártogatósokkal és friss, ropogós salátával.