Empanadas- spanyol étel, svéd robotgéppel
2022. 10. 31.
A kis batyú a pirogue-hoz hasonló, de vékonyabb a tésztája és finomabb a tölteléke. Receptünk most is az ANKARSRUM receptkönyvből való.
Hozzávalók 12 darabhoz
A tésztához:
- 360 gramm búzaliszt
- 75 gramm vaj
- 100 ml tej
- 1 tojás
- 1 teáskanál só
- tojás a kenéshez
Töltelék:
- 100 gramm darált bárányhús
- 100 gramm feta sajt
- 1 fej vöröshagyma
- 30 gramm mazsola
- 30 gramm fekete olajbogyó (durvára vágva)
- 1 tk kömény
- 1 tk paprikapor
- só bors ízlés szerint
Töltelék elkészítése
1. A hagymát hámozd meg és vágd apróra.
2. Pirítsd (dinszteld) meg a hagymát és a darált húst az olíva olajon.
3. Fűszerezd a köménnyel, a paprikával, majd sózd és borsozd meg ízlés szerint.
4. Most keverd össze a mazsolával és az olajbogyóval, és hagyd kihűlni, amíg elkészíted a pite tésztáját.
Pite tészta elkészítése
1. Melegítsd elő a sütőt 175°C-ra.
2. A tésztakészítéshez szereld össze ANKÁT a 7 literes rozsdamentes acél keverőtállal, a dagasztó spirálkampóval és a dagasztó hengerrel, valamint a keverőtálhoz való lehúzóval, amely megakadályozza, hogy az edény falára tapadjon a tészta. a Dolgozd tehát össze az összes hozzávalót sima tésztává, majd a hűtőben legalább 30 percig pihentetesd.
3. Vedd elő az ANKARSRUM Assistent tésztanyújtó fejrészt és nyújtsd vékonyra a tésztát, majd szaggass ki 12 darab kört a tányérokba és a felére kenj hústölteléket. A tetejére tegyél morzsolt feta sajtot.
4. Hajtsd be a tésztákat úgy, hogy félhold alakot kapj és villával nyomd össze a széleit.
5. Helyezd őket egy sütőlapra és kend le a tetejüket a felvert tojással.
6. Süsd meg őket a sütő közepén körülbelül 25 percig.
ANKA tipp:
Tálald különböző mártogatósokkal és friss, ropogós salátával.