gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Blog

Házi pitakenyér receptvideóval

2023. 01. 24.

Házi pitakenyér receptvideóval

Készíts mennyei pitát ANKARSRUM robotgépeddel és a mi közreműködésünkkel. Receptünk az ANKARSRUM receptkönyvből való és receptvideós segítséget is adunk hozzá!

Hozzávalók - 12 darab pitához

250 ml langyos víz
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
10 g (2 teáskanál) olívaolaj
370 g – 400 g liszt ( „0” típusú vagy univerzális liszt)
½ teáskanál instant száraz élesztő

Pitakenyér lépésről lépésre:

Nézd meg receptvideónkat, itt!

• Szereld össze ANKÁT a 7 literes rozsdamentes acél keverőtállal, a dagasztó spirálkampóval és a dagasztó hengerrel, valamint a keverőtálhoz való lehúzóval, amely megakadályozza, hogy az edény falára tapadjon a tészta. Ezek az alapkészlet részei, ismerd meg a doboz tartalmát IDE és IDE kattintva!
• Keverd össze a vizet, a sót, a cukrot és az olajat ANKARSUM robotgéped 7 literes, rozsdamentes acél keverőtáljában.
• Egy külön tálban keverd össze a lisztet az instant élesztővel.
• Öntsd bele a lisztkeveréket ANKARSRUM robotgéped táljába, és keverd alacsony sebességgel körülbelül 5-8 percig.
• A tészta akkor van készen, ha kiállta az ablakpróbát. Az ablaküveg teszt lényege, hogy egy pingponglabda méretű tésztát vegyél ki ANKARSRUM robotgéped 7 literes rozsdamentes acél keverőtáljából, fogd meg mindkét kezeddel a hüvelyk, a mutató és a középső ujjaddal, majd óvatosan húzd szét a tésztát. Ha megfelelő a tészta állaga, akkor szakadás nélkül meg kell nyúlnia, olyan vékonyra, hogy átláss rajta. Ha még ragacsos, pihentesd 5 percig, majd dagasztd tovább még egy kicsit. Amennyiben felvesz még lisztet, tegyél egy keveset hozzá.
• Vedd ki a tésztát ANKA fém táljából, fordítsd meg, hajtsd össze és formáld labdává. Most kend meg a tál belsejét olajjal és tedd vissza a tésztalabdákat, majd kend meg őket olajjal és fedd le.
• Hagyd kelni a tésztát körülbelül 1-2 órán keresztül, amíg a duplájára nem nő.
• Hajtsd ki a tésztát és gyúrd át finoman, majd oszd fel két egyenlő részre. Mindegyik részt oszd fel további 6 egyenlő részre és mindegyik részből formázz kis golyókat. Szórd meg őket liszttel, majd takard be fóliával.
• Vegyél a kezedbe egy tésztagolyót, és tedd rá a lisztezett felületre, majd szórj rá lisztet és sodrófával nyújtsd ki kör alakúra (kb. 15 cm átmérőjű és kb. 0,5 cm vastagságú legyen). Ügyelj arra, hogy a pita kenyerek egyformára legyenek nyújtva és ugyanolyan vastagságúak legyenek.
• A megformázott pita kenyereket tedd lisztezett felületre, takard le egy nedves konyharuhával és pihentesd kb. 20-30 percig.
• Amíg a pita kenyerek kelnek, kapcsold be a sütőt, 230°C-ra.
• Helyezd a pita kenyereket sütőpapírral bevont sütőlapra és süsd őket 2-4 percig, majd fordítsd meg őket fakanállal, vagy fogóval.
• Süsd őket még 1 percig, majd vedd ki a sütőből. A frissen sült pita kenyereket tartsd konyharuhába csavarva, így puhák maradnak addig, amíg a többi pitakenyér sül.

ANKA tipp:

A pita tökéletes ételmentő is, hiszen bele tudod tekerni a maradék sült húsokat, feldobhatod salátával, krémekkel, pasztákkal, így a lehetőségek száma valóban végtelen!

Hasonló cikkeink a témában:

Mit fognak enni 100 év múlva az emberek?

2024. 04. 19.

Tovább olvasom


Ünnepi falatok: húsvéti csokitorta recept

2024. 03. 21.

Tovább olvasom


A nápolyi pizza titka

2024. 03. 11.

Tovább olvasom


Gluténmentes diótorta, fügekoronával és receptvideóval

2024. 02. 26.

Tovább olvasom


Hogyan spórolj időt a konyhában?

2024. 02. 20.

Tovább olvasom



Kapcsolódó termékeink