Karácsonyi házikolbász készítése, Ankarsrum robotgéppel
2023. 12. 02.
Fedezd fel a hamisíthatatlan, házi kolbász készítésének örömét, amely egy olyan csoda, amely nemcsak 3 napig tart. Receptünket keresd az Ankarsrum receptkönyvben.
Hozzávalók:
1 kiló darált sertéshús
0,5 kiló darált marhahús
30 gramm burgonyaliszt
1 teáskanál só
700 ml hideg víz
0,5 tk őrölt fehér bors
0,5 tk őrölt gyömbér
2 tk őrölt fűszerkeverék
0,5 tk őrölt szegfűszeg
Karácsonyi házikolbász lépésről lépésre:
Öblítsd le a kolbászbelet, és hagyd ázni hideg vízben körülbelül 1 órán át.
Szerelje össze Ankarsrum robotgépedet a húsdaráló fejrésszel!
A sertéshúst daráld le az ANKARSRUM Assistent 4,5 mm-es húsdaráló tárcsával daráld le.
A sertéshúst, a marhahúst és a fűszereket keverd össze a vízzel.
Szerelje össze Ankarsrum robotgépedet a húsdarálóval és a kolbásztöltő fejrésszel, és indítsd el a gépet alacsony/közepes sebességgel.
Ebben a videóban találsz trükköket a kolbásztöltéshez.
Anka tipp:
Ne felejts el két csomót kötni minden kolbász közé, hogy később ketté tudd majd osztani őket.