gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Hírek

Kovászos kenyér ANKARSRUM robotgéppel

2023. 03. 03.

Kovászos kenyér ANKARSRUM robotgéppel

Fontos tudnod, hogy kenyérsütéskor a glutén megkönnyíti a tészta feldolgozását. A búzában lévő glutén biztosítja a legjobb sütési tulajdonságokat. Éppen ezért a tésztához felhasznált liszt mennyiségének legalább fele búzaliszt legyen, hogy a tészta jól keljen, a kenyér porózus és levegős legyen. A lisztmennyiség másik fele alternatív liszttel helyettesíthető.

Hozzávalók:

250 gramm kovász, előző este etetve
990 gramm liszt
600 ml hideg víz
20 gramm só
szárított fűszerek ízlés szerint
Olajos magvak a tetejére

Barnacukros vaj:

200 gramm vaj
½ teáskanál tengeri só
citrom ízlés szerint

Kovászos kenyér ANKARSRUM robotgéppel lépésről lépésre.

•  Szereld össze ANKÁT a 7 literes rozsdamentes acél keverőtállal, a dagasztó spirálkampóval és a dagasztó hengerrel, valamint a keverőtálhoz való lehúzóval, amely megakadályozza, hogy az edény falára tapadjon a tészta. Ezek az alapkészlet részei, ismerd meg a doboz tartalmát IDE és IDE kattintva!
• Tedd bele a fém keverőtálba a kovászt, a lisztet és a vizet. Közepes sebességgel dolgozd ki a tésztát 10 percig.
• Add hozzá a sót és dagaszd még további 5 percig.
• Helyezd a tálra a fedőt, és hagyd kelni a tésztát 30 percig. Most hajtsd össze a tésztát a tálban a szélétől széléig. Tedd vissza a tál fedelét, és hagyd még 30 percig kelni.
• Ismételd meg a fenti folyamatot háromszor.
• Ha végeztél a hajtogatással, helyezd a tésztát enyhén lisztezett felületre. Ne gyúrd, hanem csak oszd fel 2-3 egyenlő részre.
• Formázz belőlük kerek cipókat.
• Tegyél egy konyharuhát a fermentációs kosárba, és lisztezd meg egy kicsit. Tedd a tésztát a kosarakba.
• Most tedd be a hűtőbe, és hagyd kelni egy éjszakán át. A kenyerek a hűtőben két-három napig is elállnak, ezért fokozatosan is sütheted őket bármikor, amikor frissen sült kenyeret szeretnél tálalni.

Sütés:

• Melegítsd elő a sütőt 270 °C, légkeverésre.
• Vedd ki a kenyeret a hűtőből, és fordítsd ki a kosárból. Szedd le a felesleges lisztet, és éles borotvapengével vágj bele mintát. Ha nincs kedves dekorálni, akkor kend meg a tetejét egy kevés vízzel, és mártsd a kenyeret a magokba.
• A kenyeret a méretétől függően kb. 20-30 percig kell sütnöd, a sütési hőmérsékletnek 96 °C-nak kell lennie.
• Ha kész, hagyd kihűlni rácson.

Barnacukros vaj:

• Tedd bele a vajat egy serpenyőbe, és pirítsd meg aranybarnára.
• Öntsd bele egy tálba, majd tedd a hűtőbe, és hagyd teljesen megdermedni.
• Most távolítsd el a vajat, majd a habverő tál és ballonos habverő segítségével habosítsd fel. Ízesítsd kevés tengeri sóval, esetleg citromlével.

ANKA tipp:

A kenyérdekoráláshoz ebben a videóban találsz további tippeket.

Korábbi hírek

Vegán citromos cupcake meglepetéssel és receptvideóval

2023. 03. 03.

Tovább olvasom


Napsütemény-Zsemle citromos és vaníliás cukrászkrémmel

2023. 03. 03.

Tovább olvasom


ANKARSRUM Citromos mákos kuglófja, receptvideóval

2023. 03. 03.

Tovább olvasom


Az öt órai tea szertartása: mindent megmutatunk

2023. 02. 20.

Tovább olvasom


Mini vegán pizzák, pácolt céklával és receptvideóval

2023. 02. 09.

Tovább olvasom


Molekuláris gasztronómia, az étel tudománya

2023. 02. 08.

Tovább olvasom


Nápolyi pizza, ANKARSRUM robotgéppel és receptvideóval

2023. 02. 06.

Tovább olvasom


Trendi desszert pizza, receptvideós segítséggel

2023. 02. 06.

Tovább olvasom


Tavaszi grillezés

2023. 01. 30.

Tovább olvasom


Farsangi fánk ötletek

2023. 01. 24.

Tovább olvasom