gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Mazsolás kenyér

2023. 10. 31.

Mazsolás kenyér

A mazsolás kenyér nem csak a reggeli asztal dísze lehet, hanem a nap bármely szakaszában tökéletes kísérője lehet a családi pillanatoknak. A frissen sült finomság illata meghitt melegséget csempész otthonod falai közé, hiszen mindenkiben felébreszti az étvágyat, és az otthoni készítésű kenyérrel valóban különlegessé teheted családod napját. Csomagolj saját kenyeredből uzsonnát gyermekeidnek és magatoknak is.

Receptünk ismét az ANKARSRUM receptkönyvből való.

Recept:

50 gramm élesztő

550 ml tej

1 evőkanál méz

2 tk só

250 gramm mazsola

660-720 gramm liszt

 

Mazsolás kenyér lépésről-lépésre:

• Szereld össze ANKÁT az alapkészletben található 7 literes rozsdamentes acél keverőtállal, a dagasztó spirálkampóval és a dagasztó hengerrel, valamint a keverőtálhoz való lehúzóval, amely megakadályozza, hogy az edény falára tapadjon a tészta. 

• Morzsold bele az élesztőt a tálba a 37℃-ra melegített tejjel. A tejet fokozatosan öntsd bele.

• Ezután add hozzá a mézet, a sót és a mazsolát. Végül, apránként adagold hozzá a lisztet. Addig hagyd dagasztani a gépet, amíg a tészta elválik az edény szélétől, ez kb. 10-12 perc.

• Ezután helyezd rá a tál fedelet a tálra és 1 órára tedd félre kelni a tésztát.

• Most oszd három részre a tésztát, és formázd meg a kívánt kenyérformára. Hagyd kelni egy újabb órát, konyharuha alatt.

• Állítsd a sütőt 220 ℃ hőmérsékletre. Ha van rá lehetőséged, akkor kapcsold be a gőz funkciót a sütőn, ha nem gőzölős a sütőd, akkor tegyél be egy vízzel teli, hőálló edényt a sütőbe. A gőzhatás így is elérhető lesz. Süsd kb. 30 percig.

ANKA tipp:

Mivel a kenyér édeskés ízű, kínáld házi fűszervajjal, hogy az ízek táncba léphessenek egymással!


Kapcsolódó termékeink