gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Hírek

Napsütemény-Zsemle citromos és vaníliás cukrászkrémmel

2023. 03. 03.

Napsütemény-Zsemle citromos és vaníliás cukrászkrémmel

Engedd be a napsütést a konyhádba és készítsd el a Napsütiket citromos és vaníliás cukrászkrémmel. Receptünk ezúttal is az ANKARSRUM receptkönyvből való.

Hozzávalók 24 darabhoz:

Tészta:

500 ml tej
150 gramm kristálycukor
50 gramm friss élesztő
2 tk frissen őrölt kardamom
1 teáskanál só
780-840 gramm búzaliszt
150 gramm szobahőmérsékletű vaj

Süteménykrém:

250 ml tej
½ vaníliarúd
3 tojássárgája
egy citrom héja
75 gramm kristálycukor
2 evőkanál kukoricakeményítő
25 gramm vaj

A tetejére:

50 gramm vaj
150 g kristálycukor

Napsütemény - Zsemle citromos és vaníliás cukrászkrémmel lépésről-lépésre:

Tészta:

1. Melegítsd fel a tejet 37°C-ra.
2. Szereld össze ANKÁT a 7 literes rozsdamentes acél keverőtállal, a dagasztó spirálkampóval és a dagasztó hengerrel, valamint a keverőtálhoz való lehúzóval, amely megakadályozza, hogy az edény falára tapadjon a tészta. Ezek az alapkészlet részei, ismerd meg a doboz tartalmát IDE és IDE kattintva!
3. Morzsold bele az élesztőt a tálba, és öntsd hozzá a tejet, majd indítsd el a gépet alacsony sebességgel.
4. Öntsd bele a tálba a cukrot, a kardamomot, a sót, a lisztet és a vajat.
5. Állítsd az időzítőt 10 percre, és közepes sebességgel dagaszd a tésztát. Most tedd rá a fedőt, és hagyd kelni a tésztát 30 percig.

Cukrászkrém:

1. Forrald fel a tejet a vanília rúddal, majd hagyd hűlni 15 percig.
2. Keverd össze a tojás sárgáját, a cukrot, a kukoricakeményítőt és a citromhéjat. Fokozatosan öntsd hozzá a vaníliás tejet.
3. Melegítsd fel a keveréket alacsony-közepes lángon, folyamatos keverés mellett. Nem szabad elkezdenie forrni.
4. Vedd le a tűzről, szedd ki a vaníliarudat és add hozzá a vajat. A tésztakrémet szűrd le és hagyd kihűlni.

Tészta:

1. A tésztát oszd fel 24 részre, és formázz belőle sima zsemléket. Tedd őket egy tepsibe. Most hagyd megkelni a zsemléket. Akkor jó, ha a duplájára nő, ez kb. 30 perc.
2. Melegítsd elő a sütőt 225 °C-ra.
3. A zsemlékbe készíts egy mélyedést, és kanalazd bele a cukrászkrémet.
4. Süsd 8-10 percig a sütő közepén.
5. Ha kihűltek a zsemlék, olvaszd fel a vajat és szórd rá a cukrot!

ANKA tipp:

Tálald az ANKARSRUM cukrász szett segítségével!

Korábbi hírek

Vegán citromos cupcake meglepetéssel és receptvideóval

2023. 03. 03.

Tovább olvasom


Kovászos kenyér ANKARSRUM robotgéppel

2023. 03. 03.

Tovább olvasom


ANKARSRUM Citromos mákos kuglófja, receptvideóval

2023. 03. 03.

Tovább olvasom


Az öt órai tea szertartása: mindent megmutatunk

2023. 02. 20.

Tovább olvasom


Mini vegán pizzák, pácolt céklával és receptvideóval

2023. 02. 09.

Tovább olvasom


Molekuláris gasztronómia, az étel tudománya

2023. 02. 08.

Tovább olvasom


Nápolyi pizza, ANKARSRUM robotgéppel és receptvideóval

2023. 02. 06.

Tovább olvasom


Trendi desszert pizza, receptvideós segítséggel

2023. 02. 06.

Tovább olvasom


Tavaszi grillezés

2023. 01. 30.

Tovább olvasom


Farsangi fánk ötletek

2023. 01. 24.

Tovább olvasom