gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Blog

Ne dobj ki több ételt

2021. 10. 29.

Ne dobj ki több ételt

Ne dobj ki több ételt!

Rosszabb esetben a kommunális hulladékba, jobb esetben egy komposztálóba kerülnek. Szinte minden édesanya megtanítja a lányának, illetve sok esetben a fiának is az első konyhai alapszabályt: Ételt nem dobunk ki! A fogyasztói társadalomban mégis egyre több étel kerül a kukába. Sosem késő tenni ellene.

Mutatunk számodra egy olyan megoldást, mellyel mintegy három-, ötszörösére emelkedhet az ételek eltartási ideje! A tudatos vásárlás, a pazarlás mentes életmód mellett legyen az a magadnak tett ígéreted 2024-re, hogy ügyesebben tárolod el az élelmiszer alapanyagokat! A titok nyitja a VÁKUUM! 

 

Hogy miket is lehet kiválóan eltartani ezzel a művelettel?

Idényzöldségek

Vákuumozás nélkül kb 4-5 nap alatt veszítik el színüket, nedvességtartalmukat és aromájukat. Vákuummal ez az idő háromszoros lesz.

Kényes gyümölcsök, pl eper, málna

Ugyan most nincsen szezonja, de az eper tipikusan az a gyümölcs, ami pár nap után veszít frissességéből. Elteheted vákuumcsomagolva simán, de akár megmosva is, kicsi cukorral, vagy édesítőszerrel megszórva, így az átlagos 2-5 napos szavatossági idő 6-15 napra növelhető. A fenti állítás más gyümölcsök esetében is helytálló.

Halak és a tenger gyümölcsei

Az általános eltarthatósági idő megháromszorozható a vákuum segítségével. A halat és vízi lakótársait natúr módon, de befűszerezve, oliva olajjal meglocsolva is elteheted, későbbi felhasználásra.

Marhahús és más húsok

A 2-4 napos eltarthatóság helyett itt is számolhatsz a háromszoros időszorzóval, amelyet más húsok esetében is alkalmazhatsz, mint frissességi képletet.

Mártások, szószok, előre elkészített alapanyagok

Vákuum nélkül 2-5 nap, vákuummal 6-15 nap. Nagyon nem mindegy, igaz? Nagy vendégség, családi, sátoros ünnepre, vagy akár a közelgő Karácsonyra is készülhetsz előre úgy, hogy néhány alapot már előre elkészíthetsz. Kevesebb munka jut az ünnepi napra és több időd jut magadra, a családodra és arra, hogy kiélvezd azt, hogy az ünnep percei ne csak a konyhai robotolásról szóljanak. Vedd elő a vákuumozott, előre elkészített alapanyagokat és gyorsabban tudod finish-elni az ételeket.

 

A Wendy Premium több, mint egy átlagos vákuumcsomagoló gép. Olyan vákuumcsomagoló, amellyel fém tetejű befőttes üvegekből is vákuumos tárolót tudsz készíteni. Nézd meg ebben a videóban, hogy mi mindent tud még! A vákuumcsomagolással pedig ételeid állaga, íze, frissessége nagyon hosszú ideig megtartható, ismerd meg a modern konyhák egyik alapfelszerelését.

Ha pedig valamilyen egyedi oknál fogva már nem tárolhatóak az élelmiszerei, érdemes egy konyhai komposztálóval feldolgozni azokat.

 

Ha pedig érdekelnek az aktuális konyhai trendek, jó helyen jársz! Fedezd fel webáruházunk kínálatát, ahol a legkiválóbb minőségű konyhai eszközök várnak rád!

Hasonló cikkeink a témában:

Hogyan spórolj időt a konyhában?

2024. 02. 20.

Tovább olvasom


Ételtárolás okosan: vákuumzacskó

2022. 06. 17.

Tovább olvasom


Modern tárolás a vákuum erejével

2019. 07. 12.

Tovább olvasom


Ez a vákuumcsomagoló zseniális dolgokra képes, amikről még biztos nem hallottál!

2019. 05. 03.

Tovább olvasom


Főszerepben: a vákuumcsomagoló!

2018. 02. 12.

Tovább olvasom



Kapcsolódó termékeink