gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Vákuummal az ételek frissességéért

2019. 07. 25.

Vákuummal az ételek frissességéért

A modern fogyasztói társadalom egyik legnagyobb problémája az élelmiszer-pazarlás. Minden nap hatalmas mennyiségű étel kerül a szemétbe, ami nemcsak a pénztárcánkat terheli meg, hanem a környezetet is. Pedig létezik egy egyszerű és hatékony megoldás, amellyel jelentősen csökkenthetjük az elpazarolt ételek mennyiségét: a vákuumozás.

Miért érdemes vákuumozni az ételeket?

A vákuumozás egy olyan konyhatechnológiai eljárás, amely során az ételekből eltávolítjuk a levegőt, így meghosszabbítva azok eltarthatósági idejét. Ez a módszer nemcsak frissen tartja az ételeket, hanem megőrzi azok ízét, tápanyagtartalmát és textúráját is.

Spárga és más zöldségek

A spárga és más zöldségek vákuumozás nélkül 4-5 nap alatt elveszítik frissességüket. Vákuumozással ez az idő háromszorosára nő, így tovább élvezheted a friss zöldségek ízét és tápanyagait.

Eper és gyümölcsök

Az eper vákuumozással 2-5 napról akár 6-15 napra is növelheti eltarthatóságát. Akár megmosva, egy kis cukorral vagy édesítőszerrel megszórva is elteheted, így tovább marad friss és ízletes. Ez a módszer más gyümölcsök esetében is kiválóan működik.

Halak és tengeri herkentyűk

A halak és más tengeri ételek vákuumozása megháromszorozza azok eltarthatósági idejét. Legyen szó natúr, fűszerezett vagy oliva olajjal meglocsolt halakról, mindegyik hosszabb ideig friss marad, így bármikor élvezheted a tenger gyümölcseit.

Marhahús

A marhahús vákuumozás nélkül 2-4 napig tartható el, vákuummal viszont akár háromszorosára növelheted az eltarthatósági időt. Ez a módszer más húsok esetében is alkalmazható, így tovább élvezheted a frissességet és minőséget.

Tej alapú mártások, szószok, fagylalt alapanyagok

A tej alapú termékek vákuumozással 2-5 napról akár 6-15 napra is növelhetik eltarthatóságukat. Ez jelentős különbség, amely lehetővé teszi, hogy tovább élvezd kedvenc szószaidat és mártásaidat.

Vákuumozás a vendégvárásban

Ha vendégeket vársz, a vákuumozás kiváló megoldás lehet. Néhány alapot előre elkészíthetsz és vákuumozhatsz, így amikor megérkeznek a vendégek, gyorsabban befejezheted az ételeket, és kevesebb stresszel jár majd a vendéglátás.

Wendy Premium: A tökéletes vákuumcsomagoló gép

A Wendy Premium nem csak egy egyszerű vákuumcsomagoló gép. Ezzel a készülékkel akár fém tetejű befőttes üvegekből is vákuumos tárolót készíthetsz. ondolj csak a paradicsom befőzésére, amelyről ebben a cikkben olvashatsz.

A hordozható Wendy Premium készülék teljes mértékben felhasználóbarát. A 220V-os hálózati adapter mellett egy 12V-os adaptert is tartalmaz, így lakókocsiban, hajón vagy autóban is használható. Nyaraláskor, vadászatkor vagy horgászat után gyorsan feldolgozhatod és vákuumozhatod a friss húst vagy halat, majd biztonságosan tárolhatod egy hordozható hűtőtáskában.

A vákuumcsomagolás segítségével az ételek állaga, íze és frissessége hosszú ideig megőrizhető. Ahogy a fenti példák is mutatják, a vákuumozás jelentősen meghosszabbítja az élelmiszerek eltarthatóságát, és csökkenti az élelmiszer-pazarlást.

 

Ha megjött a kedved kipróbálni a vákuumozás előnyeit, a Wendy vákuumozót egyszerűen megrendelheted weboldalunkon.


Kapcsolódó termékeink