Rebarbarás Pavlova
2023. 07. 21.
Mai desszertünk tökéletes kombinációja a ropogós habcsóknak, a bársonyos tejszínhabnak és a friss gyümölcsöknek. Receptünk most is az Ankarsrum receptkönyből való. Mielőtt megijednél, mert a meringue, vagy másnéven habcsók elkészítését kihívásnak érzed, nézd meg, milyen könnyen készül el. Kattints erre a videóra és kapj kedvet hozzá!
Hozzávalók a habcsókhoz:
4 tojás fehérje
225 g cukor
1 evőkanál kukoricakeményítő
1 tk ecet
Hozzávalók a töltelékhez:
Tejszínhab
Eper
Rebarbara túró
Hozzávalók a rebarbara túróhoz:
600 g rebarbara
225 g cukor
1 evőkanál kukoricakeményítő
2 tojás
75 g vaj
Rebarbara túró lépésről lépésre:
Forrald fel a rebarbarát a cukorral, keverd simára, majd szűrd le és öntsd vissza a serpenyőbe. Most add hozzá a tojásokat, és közepes lángon folyamatos kevergetés mellett főzd, amíg a tészta kissé besűrűsödik, vagy amíg el nem éri a 80°C-ot.
Most szűrd le a tésztát, add hozzá a kukoricakeményítőt, és keverd össze. Mielőtt hozzáadod a vajat, hagyd kissé kihűlni. Ha hígabb túró lett a keverékből, vedd le a tűzhelyről és tedd a hűtőbe legalább 2 órára!
Pavlova lépésről lépésre:
Állítsd a sütőt 80°C-ra, légkeverésre és készíts elő két sütőpapírral bélelt sütőlapot. Rajzolj minden papírra egy kört, amely tökéletes tányérsablon lesz.
Szereld össze ANKARSRUM robotgépedet a habverővel.
A tojásfehérjét verd kemény habbá, majd add hozzá a cukrot, keverj belőle egy fényes habcsók tésztát. A kukoricakeményítőt és az ecetet a végén add hozzá, spatulával óvatosan beleforgatva a keverékbe. A habcsók készítését remekül bemutatja ez a videó!
A habcsókot terítsd ki a sütőpapírra a körökre, amelyeket sablonként készítettél.
Körülbelül 1 ½-2 órán át süsd, majd kapcsold ki a sütőt, és hagyd a sütőben legalább egy órát száradni az alapokat. A habcsók egy éjszakát is állhat a sütőben, reggelre biztosan kiszárad.
Vedd ki a rebarbara túrót a hűtőből, tedd bele a túró felét egy habzsákba.
Szereld össze ANKARSRUM robotgépedet a habverővel és verd fel a tejszínt habosra.
Óvatosan húzd le a sütőpapírról a habcsók alapot, és vékonyan kend meg a rebarbara túróval, majd helyezd rá a felszeletelt epret.
Tedd rá a következő lapot, ismét kend meg vékonyan egy réteg krémmel, majd egy habzsák segítségével díszítsd fel a rebarbara túróval.
ANKA tipp:
A sütemény tovább ékesíthető eperrel és friss, ehető virágokkal.