gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Tartós teszt: MAXIMA mini jéggép

2017. 07. 12.

Ebben a nagy forróságban az embernek nincs kedve a meleg csapvizet inni, kézenfekvő volt hát, hogy a raktárból egy MAXIMA kompakt jéggépet elcsenjünk és beüzemeljünk az irodában. Természetbeni juttatás, mondja a könyvelőnk, de erről szó sincs, ez egy teszt volt. Sőt, tartós teszt, mert napokig ment a gép munkaidőben. Nézzük tehát a tapasztalatainkat az éles használat során!

Beüzemelés

Először is, és tulajdonképpen ez adta az ötletet, nagyon jól jött, hogy a gépet nem kell vízhálózatra kötni. Van benne egy nagy (kb. 2 literes) tartály, ezt feltöltjük csapvízzel (finnyásaknak: szűrt csapvízzel), és kész. 

Ha a víz betöltve, bekapcsoljuk a gépet, és várjuk, mit csinál. Nos, az első kb. fél órában nem sok mindent :) Viszont ez a legtöbb jéggépnél így van, bekapcsolás után az első 30 percben ne várjunk csodát.

Méret és mennyiség

Tehát az első 10 percben csak egészen pici jégkockák (henger alakúak, de az egyszerűség kedvéért maradjon "kocka") jelennek meg a kosárban, majdhogynem el is olvadnak pár perc alatt. A méret fokozatosan nő, és végül kb. 30 perc után készülnek el az első rendes méretű jégkockák, és innentől nincs megállás, óránként elkészül kb. 70 dkg jég, ami abszolút megfelel a gyártó által megadott 15kg/nap kapacitásnak. 

A jégkocka mérete változtatható (S/M/L méret), nekünk csak a legnagyobb méret tetszett, a kisebbek túl hamar elolvadnak, érdemes inkább a nagyot választani, darabra ugyan kevesebb jégkocka készül így, viszont tartósabbak. A készülék amúgy jelez, ha tele a tartály, és le is áll ilyenkor a gyártás, de újraindul, ha kiveszünk valamennyi jeget a lapáttal (alaptartozék). Tipp 1.: az újrainduláshoz kell pár perc, ne ijedjünk meg a piros lámpától.

Optimális használat

Azt fontos kiemelni, hogy ez a fenti "előkészítő" szakasz mindig megismétlődik, amikor friss vizet teszünk a tartályba, ezért nekünk az vált be, hogy egyszerre inkább sok vizet töltünk bele (a MAX jelölésig, ez kb. 3 liter víz), nem pedig apránként pótoljuk. Tény, hogy így lassabban indul be a gyártás, de ritkábban is kell újra lehűlnie a víznek.

Összegezve

A MAXIMA M-ICE 15 mini jéggép abszolút tudja, amit ígér és nagyon jó vétel ennyi pénzért. (Tipp2.: van ügyfelünk, aki kapásból többet vett, hadd menjenek egyszerre, még így is sokkal olcsóbb volt mint egy nagyobb teljesítményű). 

Kiknek ajánljuk?

Elsősorban azoknak, akik egy mobil jégkészítőre van szükségük, mert nincs vízhálózatra csatlakozási lehetőségük. Rajtuk kívül azoknak, akiknek kis mennyiségben, de folyamatosan szükségük van jégkockára. Például kicsi kávézó, étterem, ahol ritkán kérnek koktélt. Továbbá rendes főnököknek akik az irodistáknak szeretnének kedveskedni ezekben a trópusi napokban. Vagy akár kerti grillezéshez, koktélozáshoz! Ha bármelyikben magára ismer, rendelje meg most azonnal ezen az oldalon keresztül! 

Kiknek nem ajánljuk?

Ha Ön óránként legalább egy kiló jeget használ, akkor inkább nézzen körül a nagyobb kapacitású jéggépeink között! Ügyfélszolgálatunk pedig rendelkezésére áll, ha további kérdései lennének a témában.