gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Blog

Tavaszi grillezés

2023. 01. 30.

Tavaszi grillezés

Tavaszi grillezés

Amint alábbhagy a rossz idő, mindenki vágyik ki a szabadba. A kirándulások, séták és a szabadban végezhető rekreációs tevékenységek után-közben, jól esik az energia utánpótlás.
Ennek az egyik legjobb formája a grillezés, a szabadban való sütés főzés. A legegyszerűbb grill ételektől kezdve eljuthatunk a grill gasztronómia magasabb szintjeire is.
Grillezni “mindent “ lehet. A zöldségektől kezdve a kolbászokon keresztül egészen a hamburger húsokig és steakekig.

Grill zöldségek

A zöldségeket tisztítás után a megfelelő méretűre daraboljuk. Ebben segítségünkre lehetnek a különféle zöldség-gyümölcs darabolók. Ezután fűszeres olajjal megkenjük őket és már mehetnek is a grillre.

Grill kolbászok

Kolbászt vehetünk a hentesnél, vagy a piacon, de az igazán bátrak és tehetségesek próbálkozhatnak saját receptekkel is. A kolbászok töltelékét számos recept szerint készíthetjük el. A legfontosabb, hogy a húst megfelelő méretűre daráljuk le. A daráláshoz nélkülözhetetlen egy jó húsdaráló.

Ezután következhet a fűszerezés. Itt kiélhetjük kreativitásunkat és a csípöstöl a csemegéig, a távolkeletitől a bajorig kedvünk és vendégeink igénye szerint fűszerezhetjük a sütnivaló kolbászokat. A kolbászhús össszekeverésében segít egy a keverendő mennyiség szerint kiválasztott húskeverő.
A megfelelő fűszerezés és keverés után jöhet a kolbásztöltés. Kisebb gyakorlás után mi is igazi kolbásztöltő “művészekké” válhatunk. Ebben lehet segítségünkre egy professszionális kolbásztöltő készülék.

Balkán grill

Miután egyre gyakrabban járunk Horvátországba az Adriai tengerre, illetve a többi volt jugoszláviai tagköztársaságba is, akár nyaralni, síelni, vagy csak a gyönyörű városokat bejárni, óhatatlanul is kapcsolatba kerülünk a Balkán gasztronómiájával. Ennek egyik jelentős részét képezik a grill ételek. Ilyenek a már jól ismert csevapcsicsák (ćevačići), a pljeszkavicák (pljeskavica), a rablóhúsok (ražnjići) és még megannyi más finomság.

A csevapcsicsa és a pljeszkavica hasonló alapanyagokból készül kisebb eltérésekkel. Alapjuk a darálthús (lehetőség szerint vegyes húsból: borjú,disznó, bárány).
A fűszerezést gyakran sokan túlgondolják, pedig nagyon egyszerű. Az eredeti receptek szerint csak sót, borsot és szódabikarbónát, vagy szódavizet kell a húsmasszába tenni, ízlés szerint. A csevápokat nedves kézzel a megfelelő kolbászka alakúra tudjuk formálni, míg a pljeszkavicához nagy segítséget nyújt egy hamburger pogácsa formázó. A rablóhúst tetszőleges húsokból és zöldségekből is összeállíthatjuk, de a favorit, a sertés szűzpecsenye és a csirkemell.

 

Ha megjött a kedved egy jó grillezéshez, nézz szét nálunk! Kínálatunkban a hordozhatótól a telepítettig, a kézitől az elektromosig, az egyszerűbbtől a vendéglátóipari modellekig találsz megfelelő készüléket.

Jó grillezést és jó étvágyat kívánunk!

(by Piro)

Hasonló cikkeink a témában:

5 meglepő módja a burgonya felhasználásának

2023. 09. 04.

Tovább olvasom


A barbeque nyomában

2023. 06. 26.

Tovább olvasom


Tavaszi grillezés kisokos

2023. 03. 29.

Tovább olvasom


Streetfood kedvencek

2021. 11. 05.

Tovább olvasom


A grillezés elengedhetetlen segítői

2021. 06. 02.

Tovább olvasom



Kapcsolódó termékeink