Tavaszi grillezés
2023. 01. 30.
Tavaszi grillezés
Amint alábbhagy a rossz idő, mindenki vágyik ki a szabadba. A kirándulások, séták és a szabadban végezhető rekreációs tevékenységek után-közben, jól esik az energia utánpótlás.
Ennek az egyik legjobb formája a grillezés, a szabadban való sütés főzés. A legegyszerűbb grill ételektől kezdve eljuthatunk a grill gasztronómia magasabb szintjeire is.
Grillezni “mindent “ lehet. A zöldségektől kezdve a kolbászokon keresztül egészen a hamburger húsokig és steakekig.
Grill zöldségek
A zöldségeket tisztítás után a megfelelő méretűre daraboljuk. Ebben segítségünkre lehetnek a különféle zöldség-gyümölcs darabolók. Ezután fűszeres olajjal megkenjük őket és már mehetnek is a grillre.
Grill kolbászok
Kolbászt vehetünk a hentesnél, vagy a piacon, de az igazán bátrak és tehetségesek próbálkozhatnak saját receptekkel is. A kolbászok töltelékét számos recept szerint készíthetjük el. A legfontosabb, hogy a húst megfelelő méretűre daráljuk le. A daráláshoz nélkülözhetetlen egy jó húsdaráló.
Ezután következhet a fűszerezés. Itt kiélhetjük kreativitásunkat és a csípöstöl a csemegéig, a távolkeletitől a bajorig kedvünk és vendégeink igénye szerint fűszerezhetjük a sütnivaló kolbászokat. A kolbászhús össszekeverésében segít egy a keverendő mennyiség szerint kiválasztott húskeverő.
A megfelelő fűszerezés és keverés után jöhet a kolbásztöltés. Kisebb gyakorlás után mi is igazi kolbásztöltő “művészekké” válhatunk. Ebben lehet segítségünkre egy professszionális kolbásztöltő készülék.
Balkán grill
Miután egyre gyakrabban járunk Horvátországba az Adriai tengerre, illetve a többi volt jugoszláviai tagköztársaságba is, akár nyaralni, síelni, vagy csak a gyönyörű városokat bejárni, óhatatlanul is kapcsolatba kerülünk a Balkán gasztronómiájával. Ennek egyik jelentős részét képezik a grill ételek. Ilyenek a már jól ismert csevapcsicsák (ćevačići), a pljeszkavicák (pljeskavica), a rablóhúsok (ražnjići) és még megannyi más finomság.
A csevapcsicsa és a pljeszkavica hasonló alapanyagokból készül kisebb eltérésekkel. Alapjuk a darálthús (lehetőség szerint vegyes húsból: borjú,disznó, bárány).
A fűszerezést gyakran sokan túlgondolják, pedig nagyon egyszerű. Az eredeti receptek szerint csak sót, borsot és szódabikarbónát, vagy szódavizet kell a húsmasszába tenni, ízlés szerint. A csevápokat nedves kézzel a megfelelő kolbászka alakúra tudjuk formálni, míg a pljeszkavicához nagy segítséget nyújt egy hamburger pogácsa formázó. A rablóhúst tetszőleges húsokból és zöldségekből is összeállíthatjuk, de a favorit, a sertés szűzpecsenye és a csirkemell.
Ha megjött a kedved egy jó grillezéshez, nézz szét nálunk! Kínálatunkban a hordozhatótól a telepítettig, a kézitől az elektromosig, az egyszerűbbtől a vendéglátóipari modellekig találsz megfelelő készüléket.
Jó grillezést és jó étvágyat kívánunk!
(by Piro)
Kapcsolódó termékeink
GAMMO elektromos asztali rostlap - sima 54cm
64.008 HUF(50.400 HUF + ÁFA)
MAXIMA elektromos asztali rostlap - bordázott 56cm
82.677 HUF(65.100 HUF + ÁFA)
GAMMO elektromos asztali rostlap - sima/bordázott 72cm
114.681 HUF(90.300 HUF + ÁFA)
GAMMO elektromos asztali rostlap - sima 72cm
117.348 HUF(92.400 HUF + ÁFA)
GAMMO elektromos rostlap sima/bordázott + statikus sütővel
533.400 HUF(420.000 HUF + ÁFA)