Ünnepi kanapé - rozskenyér sonkával, kéksajttal és fügével
2022. 12. 14.
Tökéletes finomság a hirtelen beeső vendégeknek, de akár a szilveszteri házibuliban is bátran kínálhatod. Ez az apró, ám látványos finomság nagyon könnyen elkészíthető, és remekül bevethető uzsonnának és előételnek is!
Hozzávalók 20 darabhoz:
250 gramm rozskenyér
30 gramm vaj
300 ml creme fraiche
125 gramm kék sajt
100 gramm pármai sonka
a tetejére füge és petrezselyem
Ünnepi kanapé - rozskenyér sonkával, kéksajttal és fügével lépésről lépsre:
1. Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Helyezd a pármai sonka szeleteket egy rétegben a sütőpapírral bélelt tepsire, majd 15 percre tedd be a sütőbe és süsd meg ropogósra.
2. Vágd fel a rozskenyeret egyforma, körülbelül 3-4 cm-es szeletekre.
3. Kend meg ízlés szerint vajjal a szeleteket.
4. Szereld össze ANKARSUM robotgépedet a 3.5 literes műanyag keverőtállal és a krémkeverő szárral, melyek a kezdőkészlet részei, ahogyan az ebben a videóban is látható. Keverd össze a creme fraiche-t a kéksajttal a robotgépben.
5. A simára kevert tölteléket kend rá a kenyérre.
6. Végezetül morzsold rá a megsült, ropogós pármai sonkát.
ANKA tipp:
Díszítsd fügével és petrezselyemmel és fogadd ezzel vendégeit, hiszen a welcome drink mellé fogadó falatka is jár!