gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Ünnepi kanapé - rozskenyér sonkával, kéksajttal és fügével

2022. 12. 14.

Ünnepi kanapé - rozskenyér sonkával, kéksajttal és fügével

Tökéletes finomság a hirtelen beeső vendégeknek, de akár a szilveszteri házibuliban is bátran kínálhatod. Ez az apró, ám látványos finomság nagyon könnyen elkészíthető, és remekül bevethető uzsonnának és előételnek is! 

Hozzávalók 20 darabhoz:

250 gramm rozskenyér
30 gramm vaj 
300 ml creme fraiche 
125 gramm kék sajt 
100 gramm pármai sonka 
a tetejére füge és petrezselyem 

Ünnepi kanapé - rozskenyér sonkával, kéksajttal és fügével lépésről lépsre:

1. Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Helyezd a pármai sonka szeleteket egy rétegben a sütőpapírral bélelt tepsire, majd 15 percre tedd be a sütőbe és süsd meg ropogósra. 
2. Vágd fel a rozskenyeret egyforma, körülbelül 3-4 cm-es szeletekre. 
3. Kend meg ízlés szerint vajjal a szeleteket.
4. Szereld össze ANKARSUM robotgépedet a 3.5 literes műanyag keverőtállal  és a krémkeverő szárral, melyek a kezdőkészlet részei, ahogyan az ebben a videóban is látható. Keverd össze a creme fraiche-t a kéksajttal a robotgépben.
5. A simára kevert tölteléket kend rá a kenyérre.
6. Végezetül morzsold rá a megsült, ropogós pármai sonkát. 

ANKA tipp:

Díszítsd fügével és petrezselyemmel és fogadd ezzel vendégeit, hiszen a welcome drink mellé fogadó falatka is jár!