gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Áfonyás citromfagyi, receptvideós segítséggel

2022. 02. 17.

Áfonyás citromfagyi, receptvideós segítséggel

A fagyi minden időben tökéletes választás, hisz hűvösebb napokon egy torta, vagy pohárkrém részeként is garantáltan elvarázsol. A forró napokon pedig hűsít, felüdít, az íze pedig jó kedvre derít.

Amennyiben laktózérzékeny vagy, illetve vegán életmódot követsz, esetleg cukormentesen táplálkozol, akkor ismerheted a fagyi vásárlás, életmódodba passzoló nehézségeit. Ennek most vége! Válaszd az ANKARSRUM robotgép fagylaltkészítőjét és alkoss szabadon! A recepthez található receptvideóért kattints ide!


Hozzávalók a tejes alapohoz:

150 ml tej
150 ml tejszín
3 tojássárgája
75 gramm cukor


Hozzávalók az áfonya lekvárhoz:

180 gramm áfonya
90 gramm cukor
30 gramm frissen préselt citromlé
1/2 bio citrom héja + jégkocka  igény szerint, hogy gyorsabban elkészüljön


Áfonyás citromfagyi lépésről lépésre


1. Mielőtt elkezdenéd a munkát, tedd be az ANKARSRUM fagylaltkészítőt  a fagyasztóba, körülbelül 12-18 órára.
2. Egy serpenyőben forrald fel az áfonyát, a cukrot, a citromlevet és a citrom héját. Addig főzd, amíg az áfonya összezsugorodik és sűrűbb állagot nem kap. Ha ez megvan, vedd le a tűzhelyről, szűrd le és hagyd kihűlni
3. Verd fel a tojássárgákat a cukorral Ehhez szereld össze ANKÁT a 3,5 literes műanyag keverőtállal a habveréshez, krémkeveréshez, illetve a dupla habverő szárral, mely az alapkészlet része. Nézd meg ebben és ebben a videóban, hogy mit rejt a kezdődoboz. .
4. Egy serpenyőben melegítsd fel a tejet és a tejszínt, kb. 80°C-ra. Fontos, hogy nem forrhat, de elég sűrűnek kell lennie ahhoz, hogy egy evőkanál hátát bevonja
5. A meleg tej-tejszín keverékből vegyél ki 2 dl-t, és habverés közben öntsd  a tojásos cukros keverékhez.
6. A tojásos keveréket öntsd a serpenyőbe a tejjel és a tejszínnel. Tedd a tűzhelyre, kezdd el főzni és keverd addig, hogy a hőmérséklet elérje a 80°C-ot. Fontos, hogy nem forrhat. A megfelelő állagot evőkanállal teszteld, így láthatod, ha elkészült a puding.
7. A pudingot szűrd le. A fagylaltkészítés folyamatának felgyorsítása érdekében tegyél egy nagyobb tálba jégkockákat és egy másik kisebb edényt tegyél bele a jégbe. Ebbe az edénybe töltsd bele a pudingot, így gyorsabban kihűl.
8. Keverd össze a pudingot és az áfonyalekvárt.
9. Ha jégkockát használtál és a puding hideg, akkor folytathatod a fagylalt készítését. Ha még nem hűlt le a pudingod, akkor tedd be a hűtőbe néhány órára, amíg kihűl
10. Rögzítd az ANKARSRUM faglaltkészítőt ANKARSRUM robotgépedhez és helyezd rá a lehűtött fagylaltkészítő tálat.
11. Ügyelj arra, hogy úgy kapcsold be a robotgépedet, hogy a fagylalttartó forogjon, majd lassan öntsd bele a pudingot. Lassú sebességgel keverd, majd gyorsíthatsz a sebességen. Ezt követően töltsd bele abba az edénybe, ahonnan kínálni fogod (fagyasztható edényt használj) és a tálalás előtt 1-2 órára tedd be a fagyasztóba.


ANKA tipp:
A tetejét díszítsd egész áfonyadarabokkal!