gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Frissítő kivi sorbet: tökéletes nyári jégdesszert

2022. 06. 09.

Frissítő kivi sorbet: tökéletes nyári jégdesszert

A kivi sorbet egy igazi nyári kedvenc, amelyet könnyedén elkészíthetsz otthon, akár egy kisétkezésre, akár desszertként tálalva. Különösen finom, ha csokoládés-diós szélű tölcsérben kínálod, de egy elegáns kehelyben is ugyanolyan mutatós. Receptünket az ANKARSRUM receptkönyvéből vettük, hogy te is kipróbálhasd ezt a mennyei finomságot.

Mielőtt belevágnánk a sorbet elkészítésébe, érdemes megismerni a fagylalt és a sorbet közötti különbségeket. A fagylalt egy tejszínes, tejes, tojásos és cukros alapú, krémes desszert, amely lágyan olvad a szájban. Ezzel szemben a sorbet egy jeges gyümölcspüré, amely friss vagy fagyasztott gyümölcsből készül, vízzel hígítva, így laktózérzékenyek is bátran fogyaszthatják.

 

Hozzávalók:

500 ml víz

360 gramm cukor

8 szem kivi

1 citrom leve, melyet ezzel a fejrésszel tudsz elkészíteni. Nézd meg itt, hogy hogyan működik, ez a videó pedig az összeszerelésben segít!

 

Elkészítés lépésről lépésre:

Előkészítés: Az ANKARSRUM fagylaltkészítőt tedd be a fagyasztóba 20-24 órával a felhasználás előtt.

1. Forrald fel a vizet és a cukrot folyamatos kevergetés mellett, hogy a cukor teljesen feloldódjon. Ezután tedd a szirupot a fagyasztóba 20 percre, hogy teljesen lehűljön.

2. Szereld össze az ANKARSRUM robotgépet a turmixgéppel. Hámozd meg a kiviket és vágd félbe őket. Öntsd a hideg cukorszirupot, a citrom levét és a kividarabokat a turmixgépbe, majd turmixold simára.

3. Szereld össze az ANKARSRUM robotgépet a fagylaltkészítővel. Öntsd a masszát a fagylaltkészítőbe, és keverd 25-30 percig. Ezután öntsd a sorbet-t a kiválasztott formába és fagyaszd le legalább 10 órára.

ANKA Tipp:

Tálaláskor szórd meg a sorbet gömbök tetejét pirított, őrölt dióval vagy mandulával. A dió vagy mandula darálásában az ANKARSRUM robotgép reszelő fejrésze nyújt majd segítséget.

 

Ha megjött a kedved ehhez a finom frissítőhöz, látogass el weboldalunkra, és szerezd be a legjobb turmixgépeket! Ne maradj le a legújabb receptekről és tippekről sem – kövess minket Facebookon is, hogy elsőként értesülj a legfrissebb tartalmainkról!