gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

ANKA sütőtök krémlevese

2022. 12. 07.

ANKA sütőtök krémlevese

Ez a sütőtök krémleves tökéletes választás az őszi és téli hónapokra, amikor egy meleg, fűszeres levesre vágyunk. Gyorsan elkészíthető, ízletes és tápláló, így ideális akár hétköznapokra, akár ünnepi alkalmakra. Receptünk most is az ANKARSRUM receptkönyvből való.

Hozzávalók:

  • 600 gramm friss sütőtök
  • 1 darab póréhagyma
  • 50 gramm friss gyömbér
  • 2 ek kurkuma (lehetőleg friss)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 gramm repceolaj
  • 240 gramm főtt csicseriborsó
  • 400 ml kókusztejszín
  • 700 ml zöldségleves
  • 7.5 gramm só
  • 5-10 gramm cayenne bors

A tetejére:

  • 70 gramm tökmag
  • 1 teáskanál só
  • 0,5 ek cayenne bors

ANKA sütőtök krémlevese, lépésről lépésre: 

1. Hámozd meg és vágd kisebb darabokra a tököt. Ehhez ismerd meg ebből a videóból az ANKARSRUM zöldségszeletelő fejrészét! Forralj fel vízet, tegyél bele sót és főzd körülbelül 15 percig, amíg a sütőtök megpuhul, utána tedd félre.

2. Vágd apróra a hagymát. Hámozd meg és reszeld le, vagy vágd nagyon apróra a gyömbért, a kurkumát (amennyiben frisset használsz) és a fokhagymát.

3. Önts olajat egy serpenyőbe és közepes lángon néhány percig pirítsd le a gyömbért, a kurkumát és a hagymát.

4. Add hozzá tököt és a lecsepegtetett csicseriborsót, majd a kókusztejszínt, a zöldséglevest (alaplé) és párold 10-15 percig.

5. Kóstold meg és ha szükséges, ízesítsd sóval, valamint cayenne borssal.

6. Szereld össze ANKARSRUMOT a turmixgéppel.

7. Öntsd a levest a turmixgépbe, és keverd simára. Hígítsd forró vízzel, ha a leves túl sűrűvé válna.

ANKA TIPP:

Pirítsd meg a tökmagot száraz serpenyőben, közben hintsd meg sóval és cayenne borssal, majd szórd rá a levesre. 

 

Ha további tartalmakra és ízletes receptekre is kíváncsi vagy, kövess minket Facebookon!