gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Balkán ízek otthon: cevapcici recept

2024. 05. 22.

Balkán ízek otthon: cevapcici recept

Ha szereted a gazdag és ízletes ételeket, akkor a balkán konyha egyik ékköve, a cevapcici, biztosan elnyeri tetszésedet. Ezek az apró, grillezett kolbászok tökéletesek egy családi vacsorához vagy baráti összejövetelhez. Nézd meg a receptet, és készítsd el otthon egyszerűen és gyorsan az Ankarsrummal!

Hozzávalók:

500 g marhahús

500 g bárányhús

3 gerezd fokhagyma

1 db vöröshagyma

100 ml víz

Só, bors

1,5 teáskanál pirospaprika

Tálaláshoz: Pita kenyér, ajvar, friss zöldségek és tzatziki

 

 

Elkészítés:

1. Állítsd össze az Ankarsrumot a húsdaráló fejrésszel, használd a 4,5 mm-es tárcsát.

2. Vágd a marha- és bárányhúst nagyobb darabokra. Hámozd meg a fokhagymát és a vöröshagymát, tedd őket a húsdarálóbamajd alacsony fokozaton daráld le a őket.

3. Gyúrd össze a darált húsokat a vízzel, sóval, borssal és pirospaprikával. Addig keverd, amíg minden összetevő alaposan össze nem áll. A víz segít, hogy a húsmassza szaftos és könnyen formázható legyen.

4. Fedd le a tálat fóliával, és hagyd pihenni a hűtőben néhány órán át. Ezidő alatt az ízek kellően összeérnek, és a massza szilárdabbá válik. 

5. Formázz a húsmasszából vékony kolbászokat. Melegíts fel egy serpenyőben forró olajat, és süsd a cevapciciket aranybarnára. Ügyelj arra, hogy minden oldaluk egyenletesen süljön meg.

6. Tálald a frissen sült cevapciciket pita kenyérrel, ajvárral, tzatzikivel és friss zöldségekkel. A pita kenyér tökéletes alap, az ajvar és a tzatziki pedig nagyszerűen kiegészíti a cevapcici gazdag ízét. A friss zöldségek pedig ropogós frissességet adnak az ételhez.

 

Amennyiben további ínycsiklandó receptekre vágysz, kövesd Facebook oldalunkat, és szerezd be Ankarsrum robotgépet, hogy könnyedén elkészíthesd a legfinomabb falatokat!