gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Citromos pite, habcsók koronával

2021. 04. 14.

Citromos pite, habcsók koronával

Itt a tavasz és bár az időjárás szeszélyes, vágyni kezdesz a nyár hűsítő, frissítő, vitamindús ízeire, melyek akár pite formájában is megjelenhetnek a család asztalán. Lepd meg magatokat egy finom citromos pitével, melynek habcsók koronája igazán különleges vizuális élménnyel ajándékoz meg. Receptünk az ANKARSRUM receptkönyvből való.

Hozzávalók a pitéhez:

  • 125 gramm kockára vágott vaj
  • 135 gramm cukor
  • 180 gramm liszt
  • 15 gramm vaníliás cukor
  • 1 ml só
  • 1 tojás

Hozzávalók a krémhez:

  • 2 citrom lereszelt héja és leve (kb. 100 ml gyümölcslé)
  • 23 gramm vaníliás cukor
  • 1 üveg (397 gramm) cukrozott sűrített tej
  • 2 tojás + 2 tojás sárgája (a tojásfehérjét tedd félre a habcsók koronára)

Hozzávalók a habcsók koronához:

  • 2 tojásfehérje
  • 67 gramm kristálycukor
  • 45 gramm porcukor
  • 5 gramm vaníliás cukor
  • 1 ml ecet

Pite lépésről lépésre:

1. Állítsd össze az Ankarsrum robotgéped a 7 literes rozsdamentes acél keverőtállal, a fém keverőtálhoz való lehúzóval, amely megakadályozza, hogy az edény falára tapadjon a tészta, valamint a dagasztóhengerrel, melyek az alapkészlet részei. 

2. A tojás kivételével tedd bele a tálba az összes hozzávalót és indítsd el alacsony / közepes sebességgel.

3. A végén, amikor egynemű a keverék add hozzá a tojást is.

4. Lisztezett kézzel nyomkodd bele egy kb. 22 cm-es, vjjal kikent, kilisztezett, vagy sütőpapírral bélelt tortaformába.

5. Hagyd lehűlni körülbelül 30 percig a hűtőben, majd süsd elő 8 percig 200 ° C-on a sütőben.

Krémkeverés lépésről lépésre:

1. Reszeld le a citromok héját és csavard ki őket a citrusfacsaró fejrész segítségével.

2. Szereld össze ANKÁT a 3,5 literes műanyag keverőtállal és a dupla habverő szárral, melyek szintén a kezdőkészlet részei.

3. Tedd bele a tálba az összes hozzávalót és keverd habosra.

4. A masszát öntsd bele az elősütött pite alapba és süsd 165 ° C-on körülbelül 15 percig.

5. Hagyd teljesen kihűlni a pitét, közben pedig készítsd el a habcsók koronát.

Habcsók korona lépésről lépésre:

1. Szereld össze ANKÁT a habverővel.

2. A tojásfehérjét és az ecetet verd kemény, fehér habbá.

3. Ezután óvatosan, fokozatosan add hozzá a cukrot és keverd Ankával további 1-2 percig, majd add hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot.

4. Kend fel a habcsók tésztát a kihűlt torta tetejére, majd szakácsfáklya segítségével égesd, karamellizáld meg. Ha nincsen szakácsfáklyád, használd a sütőd grill funkcióját, vagy a felső sütést magas hőfokon, de rövid ideig.

ANKA TIPP:

A tetejét díszítsd egész citromdarabokkal, illetve friss mentalevelekkel.