gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Citromos pite, habcsók koronával

2021. 04. 14.

Citromos pite, habcsók koronával

Itt a tavasz és bár az időjárás szeszélyes, vágyni kezdesz a nyár hűsítő, frissítő, vitamindús ízeire, melyek akár pite formájában is megjelenhetnek a család asztalán. Lepd meg magatokat egy finom citromos pitével, melynek habcsók koronája igazán különleges vizuális élménnyel ajándékoz meg.

 

Receptünk az ANKARSRUM receptkönyvből való.

 

Hozzávalók a pitéhez:

125 gramm kockára vágott vaj

135 gramm cukor

180 gramm liszt

15 gramm vaníliás cukor

1 ml só

1 tojás

 

Hozzávalók a krémhez:

2 citrom lereszelt héja és leve (kb. 100 ml gyümölcslé)

23 gramm vaníliás cukor

1 üveg (397 gramm) cukrozott sűrített tej

2 tojás + 2 tojás sárgája (a tojásfehérjét tedd félre a habcsók koronára)

 

Hozzávalók a habcsók koronához:

2 tojásfehérje

67 gramm kristálycukor

45 gramm porcukor

5 gramm vaníliás cukor

1 ml ecet

 

Pite lépésről lépésre:

• Állítsd össze ANKÁT a 7 literes rozsdamentes acél keverőtállal, a fém keverőtálhoz való lehúzóval, amely megakadályozza, hogy az edény falára tapadjon a tészta, valamint a dagasztóhengerrel, melyek az alapkészlet részei. Ebben a videóban láthatod, mi minden van a kezdő dobozban.

• A tojás kivételével tedd bele a tálba az összes hozzávalót és indítsd el alacsony / közepes sebességgel.

• A végén, amikor egynemű a keverék add hozzá a tojást is.

• Lisztezett kézzel nyomkodd bele egy kb. 22 cm-es, vjjal kikent, kilisztezett, vagy sütőpapírral bélelt tortaformába.

• Hagyd lehűlni körülbelül 30 percig a hűtőben, majd süsd elő 8 percig 200 ° C-on a sütőben.

 

Krémkeverés lépésről lépésre:

• Reszeld le a citromok héját és csavard ki őket a Citrusfacsaró fejrész segítségével.

• Szereld össze ANKÁT a 3,5 literes műanyag keverőtállal és a dupla habverő szárral, melyek szintén a kezdőkészlet részei.

• Tedd bele a tálba az összes hozzávalót és keverd habosra.

• A masszát öntsd bele az elősütött pite alapba és süsd 165 ° C-on körülbelül 15 percig.

• Hagyd teljesen kihűlni a pitét, közben pedig készítsd el a habcsók koronát.

 

Habcsók korona lépésről lépésre:

• Szereld össze ANKÁT a habverővel.

• A tojásfehérjét és az ecetet verd kemény, fehér habbá.

• Ezután óvatosan, fokozatosan add hozzá a cukrot és keverd Ankával további 1-2 percig, majd add hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot.

• Kend fel a habcsók tésztát a kihűlt torta tetejére, majd szakácsfáklya segítségével égesd, karamellizáld meg. Ha nincsen szakácsfáklyád, használd a sütőd grill funkcióját, vagy a felső sütést magas hőfokon, de rövid ideig.

 

ANKA TIPP:

A tetejét díszítsd egész citromdarabokkal, illetve friss mentalevelekkel.