Fahéjas almatorta
2023. 08. 21.
Itt van a nyár vége, az ősz pedig egyértelműen az almaszezon ideje. E csodás gyümölcsből számos mennyei étel készülhet: mi ezen a héten egy fahéjas finomságot készítettünk!
Receptünk az ANKARSUM receptkönyvből való.
Hozzávalók:
• 5 darab nagyméretű tojás
• 360 gramm cukor
• 240 gramm liszt
• 1,5 teáskanál sütőpor
A tetejére:
• 3-4 alma, vékonyra szeletelve
• 150 gramm olvasztott vaj
• 1 evőkanál vaníliáscukor
• 1 evőkanál fahéj
Fahéjas almatorta lépésről lépésre!
• Kezdd a sütést a vaj felolvasztásával, melyhez add hozzá a fahéjat és a vaníliáscukrot, majd tedd félre, hogy lehűljön.
• ANKA segítségével keverd habosra a tojást a cukorral, a habverő és krémkeverő szett segítségével, mely az alapkészlet része.
• Szitáld le a lisztet, valamint a sütőport és fokozatosan add hozzá a tojásos keverékhez. Keverd ANKARSRUMMAL csomómentesre.
• Öntsd a tésztát egy kb. 26-28 cm-es sütőpapírral bevont sütőformába.
• Öntsd rá a tetejére a fahéjas olvasztott vajat, majd rendezd rá az almaszeleteket, egyenletesen elosztva a tortán.
• Süsd 165 ° C-on kb. 35–40 percig, vagy tűpróbáig.
ANKA TIPP:
Forrón tálald egy gombóc vanília fagylalttal, amelyet készíts el Ankarsrum robotgéped fagylaltkészítőjével!