gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Fahéjas almatorta

2023. 08. 21.

Fahéjas almatorta

Itt van a nyár vége, az ősz pedig egyértelműen az almaszezon ideje. E csodás gyümölcsből számos mennyei étel készülhet: mi ezen a héten egy fahéjas finomságot készítettünk!

Receptünk az ANKARSUM receptkönyvből való.

Hozzávalók:

• 5 darab nagyméretű tojás

• 360 gramm cukor

• 240 gramm liszt

• 1,5 teáskanál sütőpor 

A tetejére:

• 3-4 alma, vékonyra szeletelve

• 150 gramm olvasztott vaj

• 1 evőkanál vaníliáscukor

• 1 evőkanál fahéj

Fahéjas almatorta lépésről lépésre!

• Kezdd a sütést a vaj felolvasztásával, melyhez add hozzá a fahéjat és a vaníliáscukrot, majd tedd félre, hogy lehűljön.

• ANKA segítségével keverd habosra a tojást a cukorral, a habverő és krémkeverő szett segítségével, mely az alapkészlet része.

• Szitáld le a lisztet, valamint a sütőport és fokozatosan add hozzá a tojásos keverékhez. Keverd ANKARSRUMMAL csomómentesre.

• Öntsd a tésztát egy kb. 26-28 cm-es sütőpapírral bevont sütőformába.

• Öntsd rá a tetejére a fahéjas olvasztott vajat, majd rendezd rá az almaszeleteket, egyenletesen elosztva a tortán.

• Süsd 165 ° C-on kb. 35–40 percig, vagy tűpróbáig.

ANKA TIPP:

Forrón tálald egy gombóc vanília fagylalttal, amelyet készíts el Ankarsrum robotgéped fagylaltkészítőjével!


Kapcsolódó termékeink