gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Falafel, nemcsak vegánoknak

2023. 01. 22.

Falafel, nemcsak vegánoknak

Készítsd el a család házi készítésű falafelét az ANKARSRUM robotgép a húsdaráló fejrészével és receptvideós segítséggel.
Tálald pitával, zöldségekkel és humusszal!
Receptünk az ANKARSRUM receptkönyvből való.

Hozzávalók 4 fő részére (összesen 24 darab falafelhez)

330 gramm szárított csicseriborsó
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma (elhagyható)
50 gramm petrezselyem vagy koriander (vagy mindegyik fele)
2 teáskanál só
5 gramm fekete bors
5 gramm kömény
5 gramm koriander
60 gramm szezámmag
45 gramm olívaolaj
60 ml olívaolaj a tepsi kikenéséhez

Vegán falafel lépésről-lépésre:

• Nézd meg a receptvideónkat, ide kattintva!
• Használat előtt a csicseriborsót legalább 12 órával áztasd be vízbe.
• Tedd bele egy tálba beáztatott és lecsepegtetett csicseriborsó mellé az apróra vágott hagymát, a darált fokhagymagerezdet, az apróra vágott petrezselymet/koriandert, sót, fekete borsot, köményt és koriandert.
• Fakanállal keverd össze a hozzávalókat.
• Szereld össze ANKÁT a húsdaráló fejrésszel és a 4,5 mm-es tárcsával.
• A csicseriborsós keveréket daráld le.
• Add hozzá a szezámmagot és az olívaolajat, és keverd össze egy kanállal.
• Kapcsold be a sütőt 200°C-ra, és tegyél 60 ml olívaolajat egy mély tepsibe, a sütő középső rácsára.
• Formázz pogácsákat a falafelből (kb. 2 evőkanálnyi keveréket használj fel egy golyó megformázásához).
• Vedd ki a tepsit és óvatosan tedd bele a falafeleket, kend meg őket olívaolajjal, és süsd a sütőben kb. 10-15 percig.
• Most vedd ki ismét a tepsit és óvatosan fordítsd meg a falafeleket, majd tedd be újra a sütőbe, és süsd további még 10 percig.
• A sütés végeztével vedd ki a falafeleket, tegyél egy tányérra konyhai papírtörlőt és szedd ki rá a falafeleket. A papírtörlő majd felszívja a felesleges olajat.

ANKA tipp:

Készíts hozzá házi pitakenyeret, melynek a receptjét itt találod. Készítettünk erről is receptvideót, melyet ide kattintva érsz el.