Gyors mézeskalács recept
2024. 12. 06.
Közeledik a karácsony, és mi lehetne jobb módja az ünnepi hangulat megteremtésének, mint egy finom mézeskalács recept elkészítése? A mézeskalács meleg illata betölti a konyhát, és összehozza a családot és a barátokat az ünnepi öröm idejére. Süsd meg ezeket a finom mézeskalácsokat, és osztozz szeretteiddel az ünnepi hangulatban!
Hozzávalók
- 150 g szobahőmérsékletű sózott vaj
- 225 g cukor
- 50 ml szirup
- 100 ml tejszín
- 1 evőkanál őrölt gyömbér
- 1 evőkanál őrölt fahéj
- 1 evőkanál őrölt szegfűszeg
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 450 g liszt
Elkészítés lépésről lépésre:
- Állítsd össze az Ankarsrum Assistent robotgépet az acéltállal, a tészta lehúzó késsel és a dagasztó hengerrel. Ez biztosítja, hogy a tészta megfelelően legyen összedolgozva és sima legyen.
- Egy közepes méretű lábosban olvaszd fel a cukrot, a vajat és a szirupot alacsony hőfokon, amíg teljesen fel nem oldódnak és sima keveréket nem kapsz. Öntsd át az acéltálba.
- Add hozzá az összes fűszert (őrölt gyömbér, őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg) és a szódabikarbónát a keverékhez. Ezután öntsd bele a tejszínt, és keverd jól össze az Ankarsrum Assistent robotgép segítségével.
- Fokozatosan add hozzá a lisztet a keverékhez. Az Ankarsrum Assistent robotgép dagasztó hengerével könnyedén dolgozhatod össze a tésztát, amíg sima és egyenletes állagú nem lesz. Amikor kész, csomagold be a tésztát fóliába, és hagyd pihenni egy éjszakán át a hűtőben.
- Másnap melegítsd elő a sütőt 225 °C-ra. A tésztát lisztezett munkafelületen gyúrd át és nyújtsd ki körülbelül 0,5 cm vastagságúra.
- Használj sütikiszúrót vagy kést, hogy különböző formájú mézeskalács sütiket vágj ki a tésztából. Engedd szabadjára a kreativitásodat!
- Helyezd a mézeskalácsokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd őket előmelegített sütőben kb. 5 percig, amíg aranybarnára nem sülnek.
- Amint a sütik elkészültek, hagyd őket kihűlni egy tányéron. Díszítheted őket ízlés szerint mázzal vagy cukormázzal.
Tippek:
- Díszítsd a mézeskalácsokat cukormázzal vagy szórócukorral, hogy még ünnepibbé tedd őket.
- Tárold a süteményeket légmentesen záródó dobozban, hogy sokáig frissek maradjanak.
Próbáld ki, és oszd meg az eredményt a családoddal és barátaiddal! Boldog sütést és kellemes ünnepeket kívánunk!