Húsvétváró guténmentes cukorkagolyók
2020. 03. 18.
Készíts különleges csemegét, mely kiváló nassolnivaló HÚSVÉT ünnepén is. Elkészítése remek elfoglaltságot jelenthet a gyermekekkel a tavaszi szünetben! Vessetek be sok színt, ízt, a lehetőségek száma végtelen, ezeknek csak a fantázia szabhat határt.
Hozzávalók 25-50 darabhoz:
- 370 gramm zabliszt
- 200 gramm cukor
- 2 evőkanál vaníliacukor
- 200 gramm vaj
- 75 ml zabital
Kövesd ezeket a lépéseket:
1. Szereld össze ANKARSUMOT a turmix fejrésszel.
2. Turmixold benne össze a zablisztet, a cukrot és a vaníliáscukrot.
3. Szereld össze ANKARSRUM géped a habverővel, keverd fel habosra a vajat, majd add hozzá a zabkeveréket.
4. Add hozzá a többi hozzávalót egyesítve a két keveréket és elegyítsd össze őket.
5. Enyhén vizes kézzel formázz golyókat, majd hempergesd be őket kókuszreszelékbe, kakaóporba, apróra vágott csokiba, tarka tortadarába, apróra tört zizibe, darált mákba, vagy dióba.