Húsvétváró guténmentes cukorkagolyók
2020. 03. 18.
Színes-édes gömbök!
Készíts különleges csemegét, mely kiváló nassolnivaló HÚSVÉT ünnepén is.
Elkészítése remek elfoglaltságot jelenthet a gyermekekkel a tavaszi szünetben! Vessetek be sok színt, ízt, a lehetőségek száma végtelen, ezeknek csak a fantázia szabhat határt!
Receptünk az ANKARSRUM recekönyvből való.
Hozzávalók 25-50 darabhoz:
370 gramm zabliszt
200 gramm cukor
2 evőkanál vaníliacukor
200 gramm vaj
75 ml zabital
Kövesd ezeket a lépéseket:
1. Szereld össze ANKARSUMOT a turmixgéppel.
2. Keverd össze a zablisztet, a cukrot és a vaníliáscukrot.
3. Szereld össze ANKÁT a habverővel.
4. Keverd fel habosra a vajat, majd add hozzá a zabkeveréket.
5. Add hozzá a többi hozzávalót egyesítve a két keveréket és elegyítsd össze őket.
6. Enyhén vizes kézzel formázz golyókat, majd hempergesd be őket kókuszreszelékbe, kakaóporba, apróra vágott csokiba, tarka tortadarába, apróra tört zizibe, darált mákba, vagy dióba.