gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Itt a Nagy Disznótoros- és Kolbászfesztivál Ajánló!

2019. 01. 03.

Itt a Nagy Disznótoros- és Kolbászfesztivál Ajánló!

Bár az idei téli szezon első felén túl vagyunk, egyáltalán nem ért még véget a disznótoros- és kolbászszezon! Számos vonatkozó fesztivált megtartottak az elmúlt hónapokban, mégsem kell szomorkodnia annak, aki lemaradt, tartogat még finomságokat az idei tél!

Február 16-án lesz Nyíregyházán a II. Nyírségi Disznótoros Fesztivál és Nemzetközi Böllérverseny. Az esemény idei két meglepetésprogramja egy pálinkaverseny és egy amatőr kolbásztöltő verseny, de természetesen profi böllérek is megmérettetik magukat.

A Balaton egyik legnagyobb téli gasztroprogramjaként hirdetik a Fonyódi Kolbászfesztivált, amire idén 10. alkalommal kerül sor február 8-12 között a városi sportcsarnokban. Lesznek többek között sajtkülönlegességek, mangalica termékek, balatoni borok, békéscsabai házi szárazkolbászok, szalámik és DJ Náksi.

Szintén február 8-án kezdődik Budapesten a Mangalica Fesztivál, amelyre idén is ingyenes a belépés. A Szabadság téren kiváló minőségű, őstermelőktől érkező malacságokat kóstolhatnak a látogatók. Lesz élőállat kiállítás, lehet kóstolni mangalicaételeket és persze zenés mulatságra is készülhetünk.

Túrkevén a 13. Kevi Böllértalálkozóra kerül sor, a pontos dátum: február 15-16 (aki több kolbászfesztre is szeretne ellátogatni, annak igyekeznie kell februárban!). Szerencsére a böllérek nem csak versengenek, kóstolni is lehet majd.


(forrás: Hajduszoboszlo.hu)

Hajdúszoboszlón a későbbi kezdést preferálják, a fürdővárosban csak március 15-17 között rendezik a helyi toros napokat, ahol tájjellegű ízekkel ismerkedhetnek a látogatók.

Az erdélyi Bálványosfürdőn is rendszeresen szerveznek nemzetközi kolbász- és böllérfesztivált február környékén, bár az idei kiírást még nem találtuk meg, talán a következő hetekben érdemes lehet nézelődni, ha valakit érdekel.

Jellemzően Pesterzsébeten is februárra időzítik a kolbászfesztivált, de konkrét időpont egyelőre itt sincs, figyelni kell a Fesztiválportált.

A pár hónapja általunk is szemlézett Disznótoros Kolbászfesztivál új időpontja már meg is van: október első felében (11-13.) számíthatnak rá a látogatók. Húskedvelő ínyenceknek a részvétel melegen ajánlott, míg az egyik leghíresebb vidéki kolbászfeszt, a Csabai kolbászbörze majd csak a hónap végén, október 24-27 között lesz megtartva.

De aki nem bír várni, vagy épp a nyírségi amatőr kolbásztöltőversenyre gyakorolna, annak a Tre Spade 7 literes olasz kolbásztöltőt ajánljuk. Nem csak ügyes, hanem szép eszköz is, a töltési technikánk mellett a konyhánk is fejlődni fog általa.

Nézz szét kínálatunkban!