gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Mango frozé, Ankarsrum turmix fejrésszel

2023. 06. 21.

Mango frozé, Ankarsrum turmix fejrésszel

A nyári napok nagy kedvence a turmix fejrész, hiszen ilyenkor újra sok krémleves, smoothie, turmix és koktél készül. Most egy  felnőtteknek szóló alapreceptet hoztunk a hétre, mely azonban könnyen alkoholmentessé alakítható, hogy a gyermekek se maradjanak szomjasak!

Receptünk most is az ANKARSRUM receptkönyvből való és receptvideós segítséget is adunk hozzá, amelyet ide kattintva érsz el.

Hozzávalók:

2 darab érett mangó (kb. 500 gramm kockákra vágva)

1 üveg rozé (750 ml), mely helyettesíthető jaffa, szörppel, illetve szőlőlével is, így alkoholmentes ital nyerhető

Néhány jégkocka

Mangó Frosé lépésről lépésre:

1. Önts 650 milliliter rosét (vagy ugyanennyi alternatív, alkoholmentes italt) egy kb. 30x20 cm-es edénybe, és tedd bele a fagyasztóba kb. 6 órára (az alkohol miatt nem fagy meg teljesen, az alkoholmentesnek nem kell ennyi idő, csak legyen hideg). A maradék 100 millilitert tedd félre. Alkoholmentes verzió esetén simán csak hűtsd le a szörpöt, vagy üdítőitalt.

2. Kockázd fel a mangót, majd tedd be a fagyasztóba, kb. 1 órára.

3. Szereld össze ANKARSRUM robotgépedet a turmix kiegészítővel és töltsd meg a fagyasztott mangó kockákkal. Ezt követően adj hozzá néhány jégkockát, a fagyasztott rozét (szükség esetén, ha túl jeges, akkor kapard ki az edényből) és öntsd rá a maradék 100 ml rozét. Alkoholmentes verzió esetén a rose helyett használd az alternatív megoldások valamelyikét.

4. Indítsd el ANKÁT a turmix funkcióban és keverd össze a jeges koktélt.

ANKA tipp:

A pohár szélére tegyél díszítés gyanánt néhány friss mangódarabot és egy szál rozmaringot.