gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Marcipános almatorta - gluténmentes kivitelben!

2022. 08. 24.

Marcipános almatorta - gluténmentes kivitelben!

Tételezzük fel, hogy vendégeket vársz és egy közülük gluténmentesen étkezik. Kedveskedj egy neki készült desszerttel és egy nagy adag extra figyelemmel! Bónusz, hogy ez a torta olyan finom, hogy a glutént evő vendégek körében is sikert arat majd!

Receptünk most is az ANKARSRUM receptkönyvből származik és célja bebizonyítani azt, hogy egy glutánmentes finomság is lehet valóban különleges és ízletes.

Hozzávalók:

• 400 gramm marcipán

• 150 gramm szobahőmérsékletű vaj

• 3 darab tojás

• 180 gramm mandula paszta (ez durvább állagú, de sokkal lágyabb, mint a marcipán, így kiválóan alkalmas például tölteléknek.

• 35 gramm barna cukor

• 1,5 g só

• 15 gramm vaníliás cukor

• 10 gramm kardamom  

A tetejére díszítésnek:

• 3-4 alma (vékonyra szeletelve)

• Gyöngycukor sütéskor díszítésként megszórva.

Gluténmentes, marcipános almatorta lépésről-lépésre

1.Szereld össze ANKARSUM robotgépedet a 3.5 literes műanyag keverőtállal és a dupla habverő szárral, melyek a kezdőkészlet részei, ahogyan az ebben a videóban is látható.

2. A szobahőmérsékletű vajat keverd habosra a mandula pasztával és a barna cukorral 3-5 percig.

3. Adj hozzá egy tojást, közepes sebességre kapcsolva robotgépedet.

4. Tedd bele a mandula pasztát, a lisztet, a sót és a vaníliás cukrot, majd keverd Ankával 1-2 percig, hogy egynemű elegyet kapj, majd a tésztát öntsd egy kivajazott, vagy sütőpapírral bevont, kb 20-23 cm-es, kör alakú tortaformába.

5. Vágd fel az almát vékony szeletekre és, hogy ne barnuljon be, önts rá egy kis citromlevet, melyet ezzel a fejrésszel könnyedén elkészíthetsz.

6. Kör alakban nyomkodd bele az almaszeleteket a sütemény tetejére úgy, hogy rózsasziromra emlékeztető formát érj el. 

7. A tetejét szórd meg frissen őrölt kardamommal és kevés gyöngycukorral.

8. Süsd 35-40 percig 165 ° C-on.

9. Noha több napig is eláll és nem szárad ki, mégis langyosan tálalva ajánljuk, az ANKARSRUM cukrász szett segítségével szervírozva.

ANKA tipp:

Tálald vaníliasodóval, vagy vaníliafagylalttal.


Kapcsolódó termékeink