gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Mascarponés almatorta

2024. 09. 24.

Mascarponés almatorta

Látványos süteményed felmelegíti a hűvösebb napokat, ugyanakkor ízvilága már a téli illatokkal varázsol el. A töltelék most alma lesz, de ha nincs szezonja, bátran cseréld bogyós gyümölcsökre. Az Ankarsrum segítségével készült tökéletes textúrájú tésztában az alma és a fahéj párosítása igazi klasszikus, de a recept adaptálhatósága lehetővé teszi, hogy a szezonális bogyós gyümölcsökkel is kísérletezzünk. A végeredmény pedig egy harmonikus ízvilágú, illatos desszert, melynek minden egyes szelete a téli ünnepek hangulatát idézi elő.

Receptünk az Ankarsrum receptkönyvből való.

Hozzávalók 12-14 szelethez:

150 g szobahőmérsékletű vaj

180 g cukor

3 tojás

180 g liszt

1 ½ teáskanál sütőpor

1 csipet só

1 evőkanál fahéj

1 teáskanál őrölt kardamom

1/2 teáskanál őrölt gyömbér

50 ml tej

2 evőkanál vaj

45 g cukor

Alma töltelékhez:

5 darab piros alma

45 g cukor

2 evőkanál fahéj

1 evőkanál vaníliáscukor

2 teáskanál őrölt kardamom

Mascarpone krémhez:

250 g mascarpone

200 ml tejszín

60 g porcukor

½- citrom leve

Díszítéshez:

65 g apróra vágott mogyoró

3 evőkanál juharszirup

 

Mascaroponés almatorta lépésről lépésre:

• Vágd fel az almát vékony szeletekre, hámozd meg, helyezd egy tálba és szórd meg cukorral, fahéjjal, vaníliacukorral és kardamommal. Keverd össze és hagyd az almát egy ideig pihenni ebben a fűszerfürdőben.

• Kenj meg három kicsi (12-15 cm) vagy egy nagy torta, vagy piteforma aljat, esetleg kör alakú sütőlemezt vajjal, majd állítsd a sütőt 175 ° C-ra. 

• Állítsd össze az ANKARSRUMOT a habverő és krémkeverő kiegészítővel, mely az alapdarab része.

• Keverd habosra a szobahőmérsékletű vajat a cukorral fehéredésig, majd add hozzá a tojást és keverd ösze alaposan.

• Keverd össze a lisztet a sütőporral és az összes fűszerrel egy külön tálban. Finoman adagold a lisztkeveréket a tojásos cukormasszához. Add hozzá a tejet és keverj vele sima tésztát.

• Oszd el a tésztát a kis tortalemezekre, és nyomd beléjük az almaszeleteket tetszőleges mintázatban. Szórd meg apróra vágott mogyoróval és süsd a sütő középső részén 35–40 percig. Hagyd teljesen lehűlni, ez lesz a torta tésztája.

• Vedd elő ismét Ankát a habverővel.

• Keverd bele az összes hozzávalót a mascarpone krémbe, a textúra krémes legyen, ne kemény. Add hozzá citromlevet ízlés szerint savanyítva, vagy édesebbre hagyva az ízvilágot.

• Helyezz egy tészta alapot egy tálra, és kend el a rajta a mascarpone krém 1/3-át, szórd meg mogyoróval és locsold meg egy kis juharszirupal. Ismételd meg ezt a fennmaradó alapokkal, szórj még egy kis mogyorót a tetejére és önts rá juharszirupot.

Tálald az ANKARSRUM cukrász szett segítségével!

ANKA Tipp!

Ha nem szobahőmérsékletű a vaj, reszeld le, vagy vágd apróbb darabokra, így hamarabb felmelegszik majd.


Kapcsolódó termékeink