Mini citromos habcsók torta
2021. 03. 31.
Készítsd el a tavasz kedvenc minitortáját, mely habos és nagyon kis aranyos! Ez nem más, mint a klasszikus citromos habcsók pite miniatűr kivitelben, az ANKARSRUM receptkönyvből. Elkészítését receptvideóval segítjük!
Hozzávalók 6 darab tortához
Tészta:
- 200 gramm szobahőmérsékletű vaj
- 90 gramm cukor
- 240 gramm liszt
- 10 gramm vaníliás cukor
- 5 gramm sütőpor
Habcsók:
- 4 tojásfehérje
- 240 gramm kristálycukor
- 300 g citromkrém (Lemon curd)
Habcsók lépésről lépésre!
- Melegítsd elő a sütőt 175 ° C-ra és kend ki a 6 darab, 9 cm átmérőjű mini piteformát vajjal, majd lisztezd is ki őket.
- Állítsd össze ANKÁT a 7 literes rozsdamentes acél keverőtállal, a fém keverőtálhoz való lehúzóval, amely megakadályozza, hogy az edény falára tapadjon a tészta, valamint a dagasztóhengerrel, melyek az alapkészlet részei. Ebben a videóban láthatod, mi minden van a kezdő dobozban.
- Tedd bele a tészta hozzávalóit és indítsd el a gépet alacsony / közepes sebességgel. Amikor a tészta összeállt, a kezeddel formázz 6 darab azonos méretű golyót és nyomkodd bele a piteformákba.
- Süsd meg őket a sütőben kb. 10-12 percig, amíg aranybarnák nem lesznek.
- Vedd ki a sütőből és kenj egy réteg citromkrémet a piték közepébe, amíg még melegek a piték. Ez után hagyd kissé kihűlni, majd vedd ki őket a formákból.
- A tojásfehérjét és a porcukrot kézi habverővel keverd habosra egy tálban forró vízgőz felett, 65 ° C-os hőmérsékletig, ehhez használj hőmérőt. Ez lesz a habcsók krémje.
- Szereld össze ANKÁT a 3,5 literes műanyag keverőtállal és a dupla habverő szárral, melyek szintén a kezdőkészlet részei.
- Vedd le a tűzről a tojásfehérjés porcukrot és ANKA habverőjével keverd addig, amíg a habcsók krémje lehűl, fényesnek és keménynek kell lennie, mint ebben a videóban. Kend meg a habbal a piték citromkrémes tetejét, és óvatosan karamellizáld meg a habcsókot szakácsfáklya segítségével.
ANKA TIPP:
Tálald ízletes desszertborral!