gammo

kitchen & more

Ügyfélszolgálat: 06-70-603-9099
Nyitva tartás: 08:00-16:00 (H-P)

Mini citromos habcsók torta

2021. 03. 31.

Mini citromos habcsók torta

Készítsd el a tavasz kedvenc minitortáját, mely habos és nagyon kis aranyos! Ez nem más, mint a klasszikus citromos habcsók pite miniatűr kivitelben, az ANKARSRUM receptkönyvből.

 

Elkészítését receptvideóval segítjük!

 

Hozzávalók 6 darab tortácskához

 

Tészta:

200 gramm szobahőmérsékletű vaj

90 gramm cukor

240 gramm liszt

10 gramm vaníliás cukor

5 gramm sütőpor

 

Habcsók:

4 tojásfehérje

240 gramm kristálycukor

300 g citromkrém, melynek pontos receptje megtalálható az Interneten, Lemon curd néven

 

Habcsók lépésről lépésre!

 

• Melegítsd elő a sütőt 175 ° C-ra és kend ki a 6 darab, 9 cm átmérőjű mini piteformát vajjal, majd lisztezd is ki őket. 

• Állítsd össze ANKÁT a 7 literes rozsdamentes acél keverőtállal, a fém keverőtálhoz való lehúzóval, amely megakadályozza, hogy az edény falára tapadjon a tészta, valamint a dagasztóhengerrel, melyek az alapkészlet részei. Ebben a videóban láthatod, mi minden van a kezdő dobozban.

• Tedd bele a tészta hozzávalóit és indítsd el a gépet alacsony / közepes sebességgel. Amikor a tészta összeállt, a kezeddel formázz 6 darab azonos méretű golyót és nyomkodd bele a piteformákba.

• Süsd meg őket a sütőben kb. 10-12 percig, amíg aranybarnák nem lesznek.

• Vedd ki a sütőből és kenj egy réteg citromkrémet a piték közepébe, amíg még melegek a piték. Ez után hagyd kissé kihűlni, majd vedd ki őket a formákból.

• A tojásfehérjét és a porcukrot kézi habverővel keverd habosra egy tálban forró vízgőz felett, 65 ° C-os hőmérsékletig, ehhez használj hőmérőt. Ez lesz a habcsók krémje.

• Szereld össze ANKÁT a 3,5 literes műanyag keverőtállal és a dupla habverő szárral, melyek szintén a kezdőkészlet részei.

• Vedd le a tűzről a tojásfehérjés porcukrot és ANKA habverőjével keverd addig, amíg a habcsók krémje lehűl, fényesnek és keménynek kell lennie, mint ebben a videóban. Kend meg a habbal a piték citromkrémes tetejét, és óvatosan karamellizáld meg a habcsókot szakácsfáklya segítségével.

 

ANKA TIPP:

Tálald ízletes desszertborral!